Sarina Pilanesberg

Pilanesberg

door Sarina

Zoals gezegd in mijn vorige column ga ik jullie deze week meenemen naar Pilanesberg, een gamepark op ongeveer 2 uur rijden van Johannesburg. Het park is niet supergroot, maar de omgeving en het reservaat zelf zijn erg mooi. Je kunt er de Big Five vinden en een hele hoop andere dieren. Voor mij is het altijd weer een belevenis als we er heen gaan.

Als wij naar Pilanesberg gaan, gaan we vaak voor een aantal dagen. De accomodatie in Pilanesberg en in de meeste andere parken is vaak niet te betalen. Gelukkig zijn er een heleboel alternatieven op een aantal minuten rijden van de parken die wel goed te betalen zijn en die er de pret zeker niet minder om maken. Wij gaan altijd naar dezelfde B&B op een 5 minuten rijden van het reservaat. Ik vind het altijd heerlijk om in het park rond te rijden en te genieten van de natuur en de dieren. Er is één centrum in Pilanesberg waar je eten en drinken kunt kopen en ook kunt zitten met een uitzicht op een plek waar je vaak kleine antilopen ziet. Met een beetje mazzel zie je ook giraffen. De laatste keer dat we er waren, zagen we een aantal aapjes. Hoewel het vervelend is voor de mensen van het centrum, vond ik het eigenlijk wel leuk om te zien welke fratsen ze uithalen om aan eten te komen. Ook de manier waarop ze eten, maakt je dag meteen weer goed!

Naast Pilanesberg kun je ook naar Sun City toe, niet al te ver van het park en schijnbaar ook wel de moeite waard. Ik zelf ben er nooit geweest, want het is niet echt mijn ding, maar voor mensen met kinderen schijnt het leuk te zijn aangezien er van alles te doen is.

Voor mij blijft gamedriven altijd een avontuur omdat je nooit weet wat er die dag gaat gebeuren. Wat ga je zien, in welke situaties kom je terecht, maar ook al zie je niks het blijft een ervaring op zich!

Over Sarina

Sarina de Jonge (29) wilde van jongs af aan al naar Zuid-Afrika. Toen ze een stage kreeg in Soweto werd haar droom werkelijkheid. De natuur is er prachtig en de mensen die er wonen geweldig. De kans om dieren in het wild te zien greep ze natuurlijk met beide armen aan. Ze gaat graag naar gameparks en houdt ervan door het land te reizen.

Weggaan uit Zuid-Afrika wilde Sarina niet meer. Daarom verhuisde ze in 2012 naar Johannesburg. Daar heeft ze eerst een tijdje als vrijwilliger gewerkt en 1 juli kreeg ze een baan aangeboden.

Johannesburg vindt ze nog steeds fantastisch. Ze is het niet altijd eens met wat er in reisgidsen staat over deze stad en daarom wil ze graag haar mening delen. Ook over al haar andere Zuid-Afrikaanse momenten praat ze graag. ‘Ik kijk ernaar uit om maandelijks over mijn ervaringen te schrijven.’

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors