Sarina Een Afrikaans eetavontuur

Een Afrikaans eetavontuur

door Sarina

Stamppot, erwtensoep, pannenkoeken... Dat zijn gerechten waar je aan denkt bij de Nederlandse keuken. De Zuid-Afrikaanse keuken is ook erg veelzijdig in zijn gerechten met invloeden van de Indische keuken en verschillende Afrikaanse culturen.

Bobotie, braaien... dat zijn op zich bekende dingen, denk aan de Wereldgerechten uit de supermarkt om bobotie te maken. Echter, wanneer het gaat om orgaanvlees, kippenvoeten met nagels en al, insecten, pap en schapenkop, daar komt het idee van “Fear Factor” meer inbeeld voor sommige mensen. Voor mij was het best even wennen om al deze gerechten op mijn bord te zien liggen en vervolgens met smaak op te eten. Sommige dingen zijn lekkerder dan andere, dat is logisch, maar voor mij gaat het vooral om het proberen van nieuwe dingen. In het begin moest ik erg wennen aan het eten en kon ik ook zeker niet veel op. Pap is behoorlijk zwaar, zeker als je het niet gewend bent. Inmiddels kan ik wel genieten van de pap wanneer mijn vriend dat klaarmaakt en ook insecten en schapenkoppen zijn geen probleem meer. Orgaanvlees is nog steeds geen favoriet van mij en het eten van kippenvoeten ligt ook nog een beetje gevoelig, maar langzaam aan ga ik steeds een stapje verder in het eetavontuur hier in Zuid-Afrika. Het is zeker niet moeilijk om dit eten eens uit te proberen als je in Zuid-Arika bent. Schapenkop wordt vaak in bepaalde wijken langs de kant van de weg verkocht. Kippenvoeten en orgaanvlees zijn in de meeste supermarkten te krijgen en pap met stew (meestal kippenvlees of rundvlees met wat groenten) kan ook in de meeste shops wel worden gekocht.

Het is best even wennen en het is ook weer eens iets heel anders dan de stamppot die wij gewend zijn, maar het is zeker meer dan waard om het eens te proberen. De mensen waarderen het erg als je ook hun eten eens probeert. Bovendien ga je naar huis met ervaringen en herinneringen die je nog vele jaren aan het lachen zullen maken.

Over Sarina

Sarina de Jonge (29) wilde van jong af aan al naar Zuid-Afrika. Toen ze een stage kreeg in Soweto werd haar droom werkelijkheid. De natuur is er prachtig en de mensen die er wonen geweldig. De kans om dieren in het wild te zien greep ze natuurlijk met beide armen aan. Ze gaat graag naar gameparks te gaan en door het land te reizen.

Weggaan uit Zuid-Afrika wilde Sarina niet meer. Daarom verhuisde ze in 2012 naar Johannesburg. Daar heeft ze eerst een tijdje als vrijwilliger gewerkt en 1 juli kreeg ze een baan aangeboden.

Johannesburg vindt ze nog steeds fantastisch. Ze is het niet altijd eens met wat er in reisgidsen staat over deze stad en daarom wil ze graag haar mening delen. Ook over al haar andere Zuid-Afrikaanse momenten praat ze graag. ‘Ik kijk ernaar uit om maandelijks over mijn ervaringen te schrijven.’

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors