6 veiligheidstips voor Zuid-Afrika

6 veiligheidstips voor Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Reizigers en vakantiegangers vragen ons regelmatig naar de veiligheid in Zuid-Afrika. Is een rondreis door Zuid-Afrika niet gevaarlijk? Is het land veilig genoeg voor mijn kinderen? Kan ik in mijn eentje, als meisje op reis naar Zuid-Afrika?

We begrijpen iedereens zorgen. Zuid-Afrika heeft nou eenmaal een lange weg te gaan als het gaat om veiligheid. En de verhalen die de media her en der verspreidt, zijn ook niet bepaald geruststellend.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Met andere woorden: je reist naar een ontwikkelingsland waar er bepaalde dingen zijn die beter niet kunt doen of waar je op moet letten. Dus volg deze zes veiligheidstips voor Zuid-Afrika op en ga zo veilig mogelijk op reis!

1. Vermijd het donker

Tenzij je een nachtsafari door het Krugerpark maakt, is het verstandig om het donker te vermijden. ’s Avonds wandelen door grote steden als Kaapstad en Johannesburg is niet zo slim. Stellenbosch is één van de weinig steden in Zuid-Afrika waar je een avondwandeling kunt maken.

Ook autorijden in het donker raden we af. Je bent nog niet helemaal bekend met de weg en je slaat jezelf voor je hoofd als je per ongeluk in een onvriendelijk gebied belandt. Pak daarom een taxi, of vraag de receptie van je hostel of hotel voor een extreem duidelijke routebeschrijving. En houd je deuren op slot.

2. Ga niet zonder gids naar een township

In de meeste Zuid-Afrikaanse sloppenwijken zijn discriminatie en criminaliteit dagelijkse kost. Al is het een bijzondere ervaring om kleurige townships als Khayelitsha en Soweto te bezoeken, een beetje alertheid kan geen kwaad. Dus neem geen waardevolle spullen mee en ga altijd op stap met een gids.

3. Gebruik twee portemonnees

In je ‘echte’ portemonnee berg je belangrijke passen en het grootste deel van je geld op. In je ‘neppe’ portemonnee stop je wat geld en voor de vorm één of twee passen die je niet gebruikt. Vraagt een zwerver in Durban naar je portemonnee? Geef dan de nepperd!

4. Volg de natuurregels op

Toeristen vergeten weleens dat natuurparken als het Krugerpark of het Addo Elephant National Park géén dierentuinen zijn. De wilde dieren zitten niet veilig in een kooi; ze lopen vrij rond. Volg daarom de regels van het park op!

Hang niet uit de auto om een foto van een leeuw te maken, gooi geen eten of rotzooi uit je autoraampje, rijd niet te hard over de wegen en let op bij de picknickplekken. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van de dieren.

5. Houd waardevolle spullen uit het zicht

Zuid-Afrika kent erg arme gebieden en wijken. Houd daarom altijd waardevolle spullen uit het zicht. Draag geen peperdure juwelen, berg je camera na de foto weer op en zorg dat er geen kostbaarheden in je auto liggen (denk ook aan kleingeld en reisdocumenten).

6. Laat je tanden zien

Laat je tanden zien! En daarmee bedoelen we: zet je beste glimlach op. Zuid-Afrika is écht niet synoniem aan criminaliteit. Het schitterende land staat juist bekend om haar ontzettend vriendelijke en humoristische bevolking. Glimlach naar iemand en je krijgt geheid een glimlach terug.

Ga je liever op pad met een reisorganisatie? Bekijk dan hier het aanbod en maak de prachtigste rondreis door Zuid-Afrika!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors