Top 3 natuurparken langs de Garden Route

Top 3 natuurparken langs de Garden Route

door Getaway Travel

Bloemenzeeën tot aan de horizon, sierlijke lagunes in zilverwit zand, regenwouden uitgesneden door kloven en glooiende heuvels die uitgroeien tot verticale bergen... Aan deze fenomenale natuurverschijnselen dankt de Garden Route tussen Kaapstad en Port Elizabeth haar naam.

Binnen de 200 kilometer die de Garden Route lang is varieert het landschap enorm. De mooiste plekken in de natuur? Dat weten wij! Dus reis met ons mee naar de drie natuurparken langs de Garden Route en maak je rondreis door Zuid-Afrika onvergetelijk!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

3. Wilderness National Park

Tussen George en Knysna ligt een grote groene parel: het Wilderness National Park. Tegen de achtergrond van een weelderig bos en begroeide bergen liggen donkere rivieren, blauwe meren en een 28 kilometer lange kustlijn.

Wandelpaden begeleiden je door het dikke bos naar de beste plekken om vogels te spotten. Het Wilderness National Park is de thuis van allerlei zeldzame vogelsoorten, zoals de knysnatoerako en vijf soorten ijsvogels.

In de lente komt het park het meest tot zijn recht. Dan versieren uitgestrekte tapijten van bloemen de rivieroevers. En is de kans groot dat je dolfijnen en walvissen in de baaien spot!

2. Addo Elephant National Park

In de middag, wanneer de zon bovenaan de hemel staat en de hitte zindert boven het asfalt, trekken de honderden olifanten van het Addo Elephant National Park naar een grote drinkplaats. Er wordt zoveel gedronken en gestoeid dat de drinkplaats verandert een feestelijke modderpoel.

Behalve olifanten, vind je in dit circa 1.500 vierkante kilometer grote natuurpark bij Port Elizabeth een verscheidenheid aan antilopen, leeuwen, hyena’s, buffels en neushoorns. De volledige Big Five.

Sterker nog, in het Addo Elephant National Park struint en zwemt de Big Seven! Het park beschikt als enige in Zuid-Afrika een kustlijn. Met een beetje geluk zie je daar tijdens een zeesafari walvissen en witte haaien.

1. Tsitsikamma National Park

Met vlag en wimpel wint het Tsitsikamma National Park de eerste plek van dit rijtje natuurparken langs de Garden Route. Het park beslaat een ruige kustlijn van zo’n tachtig kilometer, waar hoge golven het opnemen tegen donkergroene bergen.

Door het hart van het natuurpark loopt de Storms River, een gitzwarte rivier die na honderden jaren erosie een enorme kloof uit de bergen heeft gesneden. Met een kajak peddel je over de rivier, langs watervallen en jungle.

Er zijn verschillende uitkijkpunten in het Tsitsikamma National Park die je een fenomenaal panorama bieden op de bergen, het oerwoud en de woeste zee. Het hoogste uitzichtpunt bereik je via een indrukwekkende touwbrug boven de zee!

Droom jij ervan om een reis langs de Garden Route te maken? Bekijk hier de beste reizen naar Zuid-Afrika!

Fotocredits: Ben Haeringer | TravelingOtter

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors