Dé hidden gem in de Oost-Kaap

Dé hidden gem in de Oost-Kaap

door Yldau Otter

Diep verscholen in de bossen van de Oost-Kaap ligt een mysterieus plekje. Alleen de reis ernaar toe is al een bijzondere ervaring. Vanuit Port Elizabeth reis je via Grahamstown de bergen van Amathole in. Terwijl de weg steeds smaller en steiler wordt, komt een dromerige winternevel je tegemoet. Na de laatste haarspeldbocht op een hoogte van 1300 meter word je beloond met een panorama-uitzicht over een groene omgeving gevuld met bossen.

Welkom in Hogsback, een verborgen juweeltje in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Wij vertellen je meer over dit sprookjesachtige plekje dat niet mag ontbreken tijdens je rondreis door Zuid-Afrika!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Sprookjesachtig Hogsback

Er is iets aan Hogsback dat mensen inspireert. Kunstenaars, dichters en natuurliefhebbers van overal over de wereld komen samen in deze kleine gemeenschap in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika.

Zodra je dit plaatsje binnenkomt krijg je even het gevoel alsof je in het decor van Lord of the Rings bent beland. De naam Tolkien zal je tijdens je bezoek aan Hogsback niet ontgaan. Het verhaal gaat namelijk dat schrijver Tolkien zijn inspiratie voor de boeken van Lord of the Rings in Hogsback opdeed.

Hogsback doet een beetje mysterieus aan door de enorme bergtoppen die omhuld zijn met ochtendmist. De bosrijke omgeving gevuld met watervallen maakt dit de ideale plek om je even terug te trekken in de natuur. 

Away with the Fairies

Opzoek naar een slaapplaats kom je midden in de bossen aan bij een verblijf, genaamd Away with the Fairies. Een plek waar je even helemaal tot rust kan komen in de natuur. Een kleine gemeenschap die magisch aanvoelt. De witte huisjes met rieten dak die hier staan, zouden regelrecht uit de Hobbit kunnen komen. 

Een must-do tijdens je verblijf in Away with the Fairies is om het uitzicht over de wijde bossen te bekijken vanaf een bad dat op de klif is gebouwd. Houd er rekening mee dat je dit van tevoren bij de receptie moet reserveren.  

Een wandeling langs de watervallen

Vanaf je accommodatie loop je zo het mysterieuze bos in en maak je een hike langs naar de sprookjesachtige watervallen. Begin bij de 39 Steps-waterval en wandel dan naar de Kettlespout-waterval, waar je een panoramisch uitzicht hebt over het hele gebied. Soms lijk je je even te verbeelden dat je een Hobbit ziet lopen. En heb je het gevoel alsof je je in middle-earth bevindt.

Zodra je bij het einde van de wandelroute aankomt, zie je ambachtslieden een wandelstok slijpen en hier vervolgens namen in branden. Een leuke souvenir als aandenken aan deze wandeling!

Beste reistijd Hogback

Hogsback ligt op het Amatola-randgebergte en is daarom voor Zuid-Afrikaanse begrippen vrij koud. Houd in de winter rekening met sneeuwval. De beste tijd om Hogsback te bezoeken is daarom van april tot juni of van september tot november. 

Hebben we je geïnspireerd om een rondreis door Zuid-Afrika te maken? Bekijk hier het aanbod aan rondreizen. 

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors