Neushoorn valt auto aan in Krugerpark

Neushoorn valt auto aan in Krugerpark

door Charlotte de Vries

18 oktober 2016

Het gebeurt niet vaak dat je in het Krugerpark de met uitsterving bedreigde zwarte neushoorn tegenkomt. Laat staan dat het massieve beest ruzie zoekt met je auto!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Andrew en Sam overkwamen dit bizar genoeg wel. De twee vrienden werken in het Krugerpark en waren onderweg naar een lodge. Onderweg stuiterden ze in hun stoelen, want ze hadden al een groep jachtluipaarden gespot. Ze wisten alleen niet dat het grootste avontuur nog moest komen.

Sam wees op een ogenblik naar een rare rots langs de kant van de weg. Andrew lachte en maakte hem erop attent dat dat geen rots was, maar een neushoorn. Een zwarte neushoorn nog wel.

In de aanval

Andrew remde af totdat de auto met een scherpe piep tot stilstand kwam. En daar was de neushoorn niet zo van gediend. Het beest bracht zijn hoorn omlaag en begon naar hen toe te rennen.

Vlug maakte Andrew een serie foto's van het dier, maar met de lens voor z'n neus realiseerde hij niet hoe snel de neushoorn op hun afkwam! Met de hoorn bijna in zijn lens sprong Andrew bij Sam op schoot. De aanvaller was twintig centimeter van de auto verwijderd toen die zich plotseling omkeerde.

Gelukkig zijn de spannende beelden tot die tijd door Sam opgenomen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors