5x Goede voornemens die je wél waarmaakt (in Zuid-Afrika)

5x Goede voornemens die je wél waarmaakt (in Zuid-Afrika)

door Charlotte de Vries

Afvallen, meer bewegen en vaker tijd doorbrengen met je schoonmoeder? No way. Zulke clichés stonden de afgelopen jaren ook op ons lijstje van goede voornemens. En elk jaar faalden we finaal. Dan hingen we binnen de kortste keren weer met onze neus in de mayonaise en belden we het familie-uitje af om lekker met de redactie te gaan vrijmi-borrelen.

Dit jaar doen we het anders. Wij hebben vijf splinternieuwe voornemens. Voornemens die íedereen waar wil maken komend jaar. We hebben ze hier op een rijtje gezet. Alvast graag gedaan!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

1. Niet je leven ordenen, maar op de bonnefooi door Zuid-Afrika reizen.

Huur een auto en trek eropuit. Je weet niet wat je ziet tijdens een rit van een paar uur door Zuid-Afrika. Elk mogelijk landschap trekt aan je voorbij, van felgroene bergen en watervallen tot glooiende heuvels en woestijn. 

2. Niet op dieet, maar braaien.

Braaien is een van de belangrijkere zaken van het leven. Dat geef je toch niet op om een kilo'tje minder te wegen? Ons advies: ga niet op dieet, maar ga lekker braaien. En eet wellicht één boerewors minder dan gewoonlijk.

3. Niet proberen te sparen, maar naar het V&A Waterfront.

Waarschijnlijk heb je al een tijd gespaard om je rondreis door Zuid-Afrika te kunnen betalen. Dus van sparen heb je even genoeg gehad. Pak je spaarpot en geníet er een keer van. Op het V&A Waterfront bijvoorbeeld. Daar vind je een leuke mall, verschrikkelijk lekkere restaurants, een groot aquarium en tours naar Robbeneiland.

4. Niet vaker sporten, maar een autoroute afleggen.

In Zuid-Afrika liggen een paar van de mooiste autoroutes ter wereld voor het oprapen! De Chapmans Peak Drive, Passenroute en Panoramaroute zijn nog maar een paar voorbeelden. Ja, oké, je zou ze per fiets kunnen afleggen. 

5. Niet minder alcohol drinken, maar álle wijnboerderijen afgaan.

Minder wijn drinken terwijl je naar Zuid-Afrika gaat? Ben je helemaal gek geworden!? In Zuid-Afrika worden wijnen van wereldklasse geproduceerd. Stellenbosch, Franschhoek en Paarl staan bomvol wijnboerderijen waar je de beste wijnen proeft én geniet van de bergachtige natuur om je heen.

Is een rondreis door Zuid-Afrika ook een goed voornemen van jou? Bekijk dan hier het beste reisaanbod!

Fotocredits: Anton Raath

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors