Topchef plukt haar ingrediënten langs de weg in Kaapstad

Topchef plukt haar ingrediënten langs de weg in Kaapstad

door Charlotte de Vries

9 januari 2017

Als je op vakantie bent in Kaapstad en iemand op handen en knieën voor het Table Bay Hotel ziet rondsnuffelen, is het hoogst waarschijnlijk de chef. De Canadese Jocelyn Myers-Adams zoekt de ingrediënten voor haar sterrenwaardige gerechten langs de stoep, op drukke kruispunten en in heggen. Een nieuwe vorm van 'street food'!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

'Pavement foraging' noemt Jocelyn haar snuffeltechniek. Ze plukt, ruikt en proeft de ingrediënten voordat ze die in haar eigen boodschappenmandje legt. Dat trekt nog wel eens verwarde blikken van voorbijkomende Zuid-Afrikanen.

Maar ongegeneerd plukt ze door. Kaapstad is immers de beste stad ter wereld om ingrediënten van de straat te plukken, meent Jocelyn. De nabijheid van de zee geeft veel voedzame planten de mogelijkheid om te groeien. Spinazie, vijgen en zeewier zijn een paar lekkere voorbeelden.

Gasten plukken mee

Sinds kort neemt Jocelyn haar gasten mee tijdens haar uitjes. De gasten leren waar ze op moeten letten bij het plukken en helpen in de keuken zelfs mee met het bereiden van de Zuid-Afrikaanse gerechten. Meer 'local' wordt het niet!

Zou jij graag een hapje willen eten in Jocelyn's restaurant? Check hier de beste opties voor een vakantie naar Kaapstad!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors