Olifant beschermt kalfje tegen wilde honden
Like ons op Facebook

Olifant beschermt kalfje tegen wilde honden

door Priscilla Nooijen

18 februari 2016

Een olifant in Ingwelala Nature Reserve in het Krugerpark haalde alles uit de kast om haar kalfje te beschermen. Een meute wilde honden had het op haar kindje voorzien.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 353 reizen naar Zuid-Afrika

Twee olifanten liepen samen met het kalfje toen er plots een groep wilde honden opdook. De grote olifant volgde meteen haar moederinstinct en probeerde de meute met brullende geluiden af te schrikken. Maar de wilde beestjes waren vastberaden en gaven niet zomaar op. Uiteindelijk schoot een groep olifanten te hulp en gooiden de honden toch de handdoek in de ring.

Vijand afschrikken

Olifanten trompetteren of maken brulgeluiden wanneer ze gevaar signaleren. Op deze manier proberen ze de vijand af te schrikken, maar laten ze de rest van de kudde ook weten dat er gevaar dreigt. Om in het wild in Zuid-Afrika te overleven is het belangrijk dat olifanten in kuddes leven en goed communiceren. Zo kunnen ze elkaar in noodsituaties helpen.

Bekijk hieronder de video van de aanvaring.

Onafhankelijk advies over je reis naar Zuid-Afrika

De reisspecialisten van de Zuid-Afrika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Afrika Desk!

Like deze pagina

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors