De Ugly Five: de lelijkste eendjes van Zuid-Afrika

De Ugly Five: de lelijkste eendjes van Zuid-Afrika

door Charlotte de Vries

Het dierenrijk is prachtig, beeldschoon en wonderbaarlijk, maar laten we niet overdrijven. Tussen al het schoon zitten ook heel wat lelijke figuren. En de vijf méést mismaakte daarvan werden bekroond tot de Ugly Five. De Big Five, Little Five en Shy Five waren namelijk nog niet genoeg.

Het idee van de Ugly Five begon eigenlijk als een grap onder de rangers van het Krugerpark: als toeristen tijdens hun safari in Zuid-Afrika niet de hele Big Five spotten, konden ze genoegen nemen met de Ugly Five. Benieuwd welke dieren er onder de Ugly Five vallen en of ze nou écht de lelijkste eendjes van Zuid-Afrika zijn? Kijk zelf maar! Gelukkig kunnen ze dit zelf niet lezen...

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

1. Het Wildebeest

We verbaasden ons even toen we zagen dat het Wildebeest bij de Ugly Five hoort. Maar toen we weer wat foto's van de lange slungel-koppen zagen, konden we ons er wel in vinden.

2. De Maraboe-ooievaar

Een ooievaar?! Deze langnek lijkt eerder een kruising tussen een pelikaan en een oude man. Gelukkig is 't niet déze ooievaar die onze baby's bezorgd...

3. Het Wrattenzwijn

Arme Pumba, hij heeft al zo'n moeilijke jeugd gehad. En nou behoort hij nog eens tot de Ugly Five! Maarja, wat wil je, als je wrattenzwijn heet.

4. De Aasgier

Tja, dat krijg je ervan als je jezelf volpropt met rottende karkassen. Hoe zou een aasgier eruitzien als die wat meer vitamines en anti-oxidanten zou eten?

5. De Hyena

Voor een dier dat verwant is aan katachtigen, is de hyena toch wel echt het lelijke eendje. Kromme rug, gekke vlekken en een lach als een... ja, een hyena dus.

Wil jij graag de Ugly Five spotten? Check hier de beste aanbiedingen voor een rondreis door Zuid-Afrika!

Fotocredits: Christoph Strassler | Bernard Dupont | Richard Toller | Chadica | Harvey Barrison

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors