Top 5 leukste activiteiten in Zuid-Afrika voor jong en oud

Top 5 leukste activiteiten in Zuid-Afrika voor jong en oud

door Charlotte de Vries

De belangrijkste taak van een ouder is om je kind wat geluk mee te geven. Daarom trekt papa soms zijn eigen prinsessenjurk uit de kast om Frozen na te spelen. En zit mama er na een makeupbeurt van haar dochtertje als een pandabeer bij tijdens haar conference call.

Je hebt alles over voor je kind. Maar soms wil je zelf óók weer een keer tot bloei komen. Daarom bedachten we een aantal activiteiten in Zuid-Afrika waar je kinderen van gaan tollen én die het kind in jou naar boven haalt! Zet deze vijf must-do’s maar op je lijstje...

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

5. Fietsen door de wijngaarden van Stellenbosch

Wijnproeven in Stellenbosch mag je gewoon niet overslaan. Maar hoe verkoop je dit aan je kinderen? Heel simpel: je zet je kind op een mountainbike en vertelt dat jullie tussen de wijnranken op zoek gaan naar wilde dieren. Die zijn er namelijk zeker! En bij de wijnhuizen neemt iedereen even pauze. Dan krijgen de kids een chocolaatje en proeven de ouders een lokaal wijntje. I-de-aal.

4. Een dagtrip vanuit Kaapstad naar Cape Point

Onder Kaapstad ligt een schiereiland vol entertainment. Huur een auto en maak een rondje! Je rijdt langs Muizenberg waar je surflessen volgt. Next stop is Boulders Beach dat wordt bewoond door een pinguïnkolonie. Het reservaat Kaap de Goede Hoop ligt met zijn struisvogels en bavianen in het uiterste puntje. En op de terugweg bekijk je de zonsondergang langs de Chapmans Peak Drive.

3. Naar de struisvogelboerderijen van Oudtshoorn

Oudtshoorn is een struisvogelstadje te midden van de woestijn Karoo. Ongeveer de helft van de bevolking van Oudtshoorn heeft een héle lange nek en een ongekend klein kopje. De struisvogels leven voornamelijk op boerderijen. Neem de kids er mee naartoe en leer alles over deze vreemde vogels!

2. Walvissen spotten vanaf de kust in Hermanus

Van juli tot en met oktober liggen de baaien van de West-Kaap vol met walvissen. De beste en leukste plek om ze te bekijken is Hermanus. In deze zogeheten ‘walvishoofdstad’ spot je de enorme dieren gewoon vanaf de kant! Of vanuit een bootje, natuurlijk. Misschien is dat nog wel spannender...

1. De wilde natuur in vanaf Hazyview

En dan komen we aan bij onze favoriete familie-activiteit in Zuid-Afrika: de bush in duiken vanaf Hazyview. Dat doe je niet zomaar even met de auto. In Hazyview verken je de omgeving vanaf een paard, race je over de rivier met een tube of ontdek je het bos via een zipline! Ook belangrijk: om de hoek liggen het Krugerpark en de Blyde River Canyon.

Hebben we je klaargestoomd voor een rondreis door Zuid-Afrika met kinderen? Een scala aan reisorganisaties zetten de leukste familiereizen in elkaar!

Fotocredits: Brian Nelson | Kent Wang

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors