Ruben zeilt van Nieuwpoort naar Kaapstad

Ruben zeilt van Nieuwpoort naar Kaapstad

door Charlotte de Vries

13 september 2016

Ruben Donné wist het al toen hij negen was. Ooit zou hij de oceaan oversteken met zijn eigen zeilboot. Hij zou golven, stormen en orkanen trotseren. Hij zou naar een ander continent reizen. En hij zou het eigenhandig doen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Vandaag de dag is Ruben 28 jaar en staat de datum van zijn oversteek vast. Op 2 oktober vertrekt de Nederlandse zeilfanaat uit Nieuwpoort om helemaal solo te varen naar Kaapstad. Een tocht van 15.000 kilometer… in een bootje van nog geen 6,5 meter!

Hiermee vervult Ruben meer dan alleen zijn jongensdroom. Met de oversteek wil hij aandacht geven aan de ziekte Multiple Sclerosis, waar hij elke dag mee geconfronteerd wordt. Rubens vader lijdt aan de tot nog toe ongeneesbare ziekte. Daarom is de oversteek niet zómaar een zeiltocht, maar een SailingChallenge4MS die de ziekte meer op de kaart moet zetten.

Vaders trots

Rubens vader heeft alle vertrouwen in de reis. En hij is een beetje trots. Niet alleen op het grote avontuur dat zijn zoon aangaat, maar ook omdat hij Ruben op zijn negende tot zeilen heeft aangespoord.

Niet lang na Rubens eerste zeilcursus verhuisde het gezin voor drie jaar naar Kaapstad. Daar ontwikkelde Ruben zijn passie en zal hij, op hoop van zegen, de lange reis ook eindigen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors