Vier vermakelijke verkeersgewoontes

Vier vermakelijke verkeersgewoontes

door Charlotte de Vries

27 september 2016

Autorijden in een ander land is altijd weer even spannend. Je kent de wegen niet, je moet even wennen aan je huurauto en de plaatselijke verkeersregels. Maar tijdens je eerste rit in Zuid-Afrika klamp je je stuur nog net iets steviger vast.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Zo word je aan de lopende band de berm in geperst terwijl de auto achter je ongeduldig met zijn koplampen flitst. Even schrik je! Wat wil die vent nou weer van me? Als je de duw- en trekregels eindelijk in de gaten hebt, zijn de volgende vier Zuid-Afrikaanse verkeersgewoontes vooral heel vermakelijk.

1. Wandelen op de snelweg

Al doet men het niet uit plezier maar omdat auto's helaas dure dingen zijn, in Zuid-Afrika lopen mensen van dorp naar dorp. En dan niet over de voetpaden, maar gewoon over de snelweg. Dat is nou eenmaal de snelste weg. Het liefst gaat de hele inboedel dan nog mee op het hoofd. In manden, dozen of… rolkoffers.

2. Lekker liften

Heb je vanuit je hotel een busje geboekt naar het Krugerpark? Fijn! Dan kunnen alle snelwegwandelaars gezellig een stuk meereizen. De meesten weten namelijk wel dat zo'n lange wandeltocht in de Zuid-Afrikaanse hitte heel zwaar is. Dus zal je chauffeur de eigenaren van zoveel mogelijk uitstekende duimen in je busje proppen.

3. Volksverhuizing per persoonsauto

Proppen. Als Zuid-Afrika een prijs wint in het verkeer, is het voor proppen. Hele volksverhuizingen worden gepleegd in een Fiat Panda. Pick-ups worden beladen met drie ton goederen en twintig werknemers. En in het openbaar vervoer zit je hutjemutje met drie man op één schoot. Gooi het op bezuinigingen.

4. Hup, de berm in!

Ingehaald worden op een éénbaanssnelweg terwijl er van de andere kant non-stop auto's aankomen? In Zuid-Afrika kan dat! Namelijk zo. De auto achter je kleeft aan je bumper en knippert met zijn koplampen. Begrijp je het nou nog steeds niet? Dan helpt hij je wel een handje en voordat je het weet rijd je met 120 kilometer per uur in de berm. Voor je flitsen z'n lampen nog één keer als bedankje. Zo vriendelijk zijn de Zuid-Afrikanen namelijk zeker wel.

Fotocredits: K. Kendall | Cheryl VanStane | SA Tourism | Manoj Padad | K. Kendall

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors