De 3 leukste plekken om te bungeejumpen in Zuid-Afrika

De 3 leukste plekken om te bungeejumpen in Zuid-Afrika

door Maurice Kosterink

Giert de adrenaline nog niet hard genoeg door je lijf tijdens een safari? Laat jezelf dan vastmaken aan een stevige touw en spring van een brug af. Door te bungeejumpen in Zuid-Afrika zie je diepe kloven en groene vergezichten eens op een andere manier.

En waar zijn de mooiste locaties om te bungeejumpen in Zuid-Afrika? Die hebben we voor je op een rij gezet. 3… 2… 1… JUMP!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 199 reizen naar Zuid-Afrika

3. Bij Graskop swing je naar beneden

Rijd je de Panaromaroute? Maak dan een stop bij de Graskop Big Swing voor een extra adrenalinekick. Hier spring je 68 meter naar beneden. Dat kan hoger, maar het draait hier om het uitzicht. Hier kijk je uit over beboste bergen die zich glooiend door het landschap begeven met een grote waterval in het midden.

2. Gourits River Bridge Bungy is historisch

De Gourits River bridge Bundy is een van de oudste spots waar je kan bungeejumpen in Zuid-Afrika. Voor de ervaren springer is is de Gourits River Bridge niet zo spannend, omdat de sprong over de kronkelende bruine rivier maar een ‘kleine’ 65 meter is. Maar dat maakt het voor de beginnende bungeejumper de ideale plek voor een stevige kick.

1. Bloukrans River Bridge Bungy is een kampioen

De Bloukrans River Bridge Bungy is niet alleen een van de hoogste plekken om te bungeejumpen in Zuid-Afrika, het is zelfs de hoogste brug waar je bungeejumpt ter wereld! Je stort hier van 216 meter hoogte naar beneden, waardoor je een vrije val hebt van wel vijf seconden. Het touw is wel iets korter dan 216 meter, waardoor je al krijsend boven de Bloukrans River blijft bungelen. Dit is wel het moment de diepe kloof met kleine struiken goed op te nemen. 

Zie jij jezelf al bungeejumpen in Zuid-Afrika? Bekijk dan hier ons reisaanbod.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors