Top 5 Zuid-Afrikaanse restaurants in Nederland

Top 5 Zuid-Afrikaanse restaurants in Nederland

door Charlotte de Vries

Je liefde voor Zuid-Afrika gaat natuurlijk voor een deel door de maag. Vanaf het moment dat je voor het eerst nipte aan een verrukkelijke Zuid-Afrikaanse wijn en een hap nam van een smeuïge bobotie, voelt het koken van een boerenkoolstamppot als vies vreemdgaan.

Gelukkig zijn er ook in Nederland genoeg gelegenheden om je liefde te betuigen. Restaurants vol zebrahuiden en houten maskers waar je geniet van verse struisvogelbiefstukjes, potjiekos, chakalaka en melktert. Waar ze te vinden zijn? Dat weten wij! Reserveer een tafeltje bij één van deze restaurants en maak opnieuw een rondreis door Zuid-Afrika!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

5. ROOST aan de Singel

Paardenveld 1, Utrecht

Braaien hetzelfde als barbecueën? Zeker niet! Om te beginnen barbecueën Nederlanders op kolen en braaien Zuid-Afrikanen op hout. Ook belangrijk: Nederlanders leggen kippenpootjes en satéstokjes op het vuur, Zuid-Afrikanen gebruiken alleen grote brokken vlees – en daar wordt kip niet onder verstaan!

Bij ROOST aan de Singel worden lunch-, diner- en borrelgerechten op een authentieke Zuid-Afrikaanse braai klaargemaakt. Er wordt wél met lokale producten gewerkt. Ben je op zoek naar Zuid-Afrikaanse producten? Je bent niet ver bij een typisch Zuid-Afrikaans winkeltje vandaan. Die Spens in Amersfoort verkoopt alles van kruiden en chutney tot biltong!

4. Viva Afrika

Nieuwe Binnenweg 153, Rotterdam

Viva Afrika is een uitbreiding van het succesvolle restaurant De Smaak van Afrika, ook gevestigd in Rotterdam. De hoofdgerechten zijn voornamelijk West- en Oost-Afrikaans. Voor Zuid-Afrikaanse lekkernijen moet je kiezen voor de Safari Proeverij. Chakalaka, bobotie en samoosa staan onder meer op het menu!

3. The Starlight Lounge

Klokgebouw 10, Eindhoven

The Starlight Lounge vind je op de vierde verdieping van het Blue Collar Hotel. Het restaurant biedt dan geen panoramisch uitzicht over Kaapstad, maar wel over ons eigen Eindhoven. En je kunt er elke vrijdag en zaterdag van de houtgestookte braai eten! Alles van krokodil tot vegetarische gerechten worden er geserveerd.

2. Kasteel Engelenburg

Eerbeekseweg 6, Brummen

In Kasteel Engelenburg waan je je in een wijnboerderij van Stellenbosch. Het eeuwenoude pand heeft een koloniale inrichting en kijkt uit op een sprookjesachtige kasteeltuin. Bovendien geniet je er van gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnen. Kasteel Engelenburg beschikt over een wijnkelder die zorgvuldig wordt aangevuld door twee in Zuid-Afrikaanse wijn gespecialiseerde vinologen.

De keuken is fenomenaal, maar niet Zuid-Afrikaans. Daarom krijgt Kasteel Engelenburg in dit rijtje de tweede plek. Wel is dit het beste restaurant voor een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij of high-wine!

1. Restaurant AAP

Terover 3, Alphen

Dan zijn we aangekomen bij hét Zuid-Afrikaanse restaurant in Nederland. Restaurant AAP in Noord-Brabant is van top tot teen Zuid-Afrikaans: van de safari-achtige aankleding tot de uitgebreide menukaart. Proef hier je eerste kameelragout met meelwormen, overheerlijke bobotie, potjiekos, verse volstruis, koeksister, melktert en nog veel meer.

Heb je zin gekregen in een culinaire rondreis door Zuid-Afrika? Bekijk hier het beste reisaanbod!

Fotocredits: ROOST | Viva Afrika | Tyrone Adams | Kasteel Engelenburg| Restaurant AAP

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors