Top 5 trails in het Tsitsikamma National Park

Top 5 trails in het Tsitsikamma National Park

door Charlotte de Vries

In het Tsitsikamma National Park bewonder je een woeste ontmoeting tussen land en zee. Schuimende golven breken al eeuwenlang tegen de verticale bergen langs de kustlijn en hebben er een spectaculair beeldhouwwerk achtergelaten. Diepe rivierkloven snijden door het land, watervallen storten neer over ruwe rotsen en bergen zijn beklad met tropisch regenwoud. Het Tsitsikamma National Park is misschien wel het mooiste stukje natuur van Zuid-Afrika.

Je verkent het Tsitsikamma National Park via één van de vele trails die het park rijk is. Ter land, ter zee of in de lucht: de trails in dit beeldschone natuurpark gaan alle kanten op! De vijf mooiste trails in het Tsitsikamma National Park hebben we voor je op een rijtje gezet. Leg er tenminste één af tijdens je rondreis door Zuid-Afrika!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

5. Waterfall Trail

Als je niet al te veel tijd hebt om het Tsitsikamma National Park te verkennen, is de Waterfall Trail een leuke optie. Deze trail begeleidt je in zo’n anderhalf uur naar een schitterende waterval langs de kust. De waterval stort neer in een gitzwarte poel die verbonden is met de zee. Neem je zwemkleding mee en maak een verfrissende duik onder de waterval!

4. Dolphin Trail

Voor de luxepaardjes onder ons is de Dolphin Trail een fantastische manier om het regenwoud te ontdekken. Je wandelt vier dagen achter elkaar over een gedeelte van de Garden Route, van de Storms River naar de Sandrif River. Je hoeft je spullen niet te sjouwen – die worden per auto naar de volgende stop gebracht – en komt ’s nachts in de meest luxe lodges bij van je wandeling.

3. Canopy Trail

Hoog in de bomen van het Tsitsikamma National Park is een tiental vlonders aangebracht. Meterslange kabelbanen zijn ertussen gespannen, waaraan je het park op hoge snelheid bezichtigt! Onderweg kijk je uit over het héle park en kom je misschien zelfs het Samogo-aapje tegen. De Canopy Tour is er één voor avonturiers! Je bent zo’n drie uur onderweg.

2. Storms River Trail

Één van de meest waanzinnige tochten door het Tsitsikamma National Park maak je over de Storms River. Deze donkerbruine rivier splijt het park in tweeën en creëert een diepe kloof. Terwijl je met een kajak of een luchtbed over de rivier peddelt, steken de kloofmuren tientallen meters boven je uit. Je hebt het gevoel alsof je in The Lord of the Rings bent beland. Tours over de Storms River duren ongeveer vier uur.

1. Otter Trail

Dan zijn we aangekomen bij onze favoriete trail in het Tsitsikamma National Park: de Otter Trail. De Otter Trail is de populairste hiking trail in Zuid-Afrika en staat zelfs bekend als één van de mooiste ter wereld. In vijf dagen leg je 42 kilometer af langs de wilde kustlijn. Je wandelt over kronkelige paden en razende rivieren, voorbij bergen die beschilderd zijn met galerijbossen en fynbos. ’s Nachts slaap je in boomhutten en luister je naar de geluiden van het oerwoud.

Ben je er klaar voor om één van deze trails in het Tsitsikamma National Park af te leggen? Bekijk hier de beste deals voor je rondreis door Zuid-Afrika!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors