Top 5 hidden gems van de West-Kaap

Top 5 hidden gems van de West-Kaap

door Charlotte de Vries

De provincie West-Kaap is rijk aan een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Zoals de Tafelberg die hoog boven Kaapstad uit torent, het Tsitsikamma National Park dat als een groene parel op de Garden Route uitblinkt en de voortreffelijke wijngaarden die Stellenbosch omringen…

Door deze enorme pronkstukken zijn verschillende, minstens zo prachtige bezienswaardigheden van de West-Kaap in de schaduw komen te staan. En dat is zonde! Want de meest authentieke sfeer van deze provincie vind je voornamelijk in wat we nu de ‘hidden gems’ van de West-Kaap noemen. Dus pak je bucketlist erbij en schrijf deze bestemmingen op voor je volgende rondreis door Zuid-Afrika!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

5. Paternoster

Een cluster van witgewassen vissershutjes ligt als een dunne maan rond een rustige baai. Kleurige bootjes versieren het zandstrand en een stevige wind brengt het kolderen van een groepje meeuwen met zich mee. Behalve twee verliefde strandwandelaars lijkt het dorpje verlaten. Paternoster is een oase van rust.

Als je even moet bijkomen van het reizen, is dit de ideale plek. In Paternoster maak je de mooiste strandwandelingen, snuif je elke dag een frisse ziltige lucht op en geniet je van de meest verse visgerechten in heel Zuid-Afrika.

4. Groot Winterhoek Wilderness Area

Nabij de wijnboerderijen van Swartland, waar de heerlijkste pinotage vandaan komt, ligt een ongekende wildernis verstopt. Je vindt er bergen zo majestueus als de Drakensbergen, watervallen die sierlijk over de rand storten en kristalheldere bergmeren. Het Groot Winterhoek Wilderness Area is, geheel onterecht, één van de minst bekende natuurparken van Zuid-Afrika.

Door het park struint een groot aantal wilde dieren en zijn antieke rotstekeningen van de San verspreid. Trek je wandelschoenen aan en volg een van de vele uitgestippelde wandelroutes naar de mooiste grotten en uitkijkpunten van het park.

3. De Kelders

De Kelders is een van de beste plekken om walvissen te spotten in Zuid-Afrika. In tegenstelling tot haar grotere buren Hermanus en Gansbaai, ontvangt dit vissersdorpje echter vrij weinig toeristen!

De woeste kustlijn van De Kelders is uitgehakt door een eeuwenlange, onafgebroken stroom van golven. Kliffen, grotten en stekelige rotsen vormen waanzinnige uitkijkpunten voor Walker’s Bay, waar je tussen juni en november Zuidkapers en Brydewalvissen in ziet rondzwemmen.

2. Vanrhynsdorp

Vanrhynsdorp is een piepklein plaatsje in Namaqualand. Iedere lente, als er een paar goede winterregens zijn geweest, barst hier een kleurenspektakel los: de bloemenknoppen van duizenden en duizenden wilde bloemen ontpoppen en vormen de meest kleurige velden.

Behalve een lust voor het oog, is Vanrhynsdorp een walhalla voor mensen met groene vingers. Je vindt er verschillende winkels en kraampjes langs de weg met een groot aanbod wilde bloemen en tuinierspullen.

1. Riebeek Kasteel

Zo’n 80 kilometer boven Kaapstad ligt het best bewaarde geheim van de West-Kaap. Riebeek Kasteel is een ontzettend oud en romantisch plaatsje te midden van de wijngaarden van Swartland. Haar vrolijke architectuur doet denken aan Franschhoek, haar bergen aan de uitlopers van de Tafelberg.

Leef je uit in een van de fantastische restaurants en cafés, bezoek een festival of kunsttentoonstelling en haal de meest originele souvenirs bij A La Maison. En vergeet niet de pinotage-wijnen te proeven waar het gebied beken om staat – ah, die overheerlijke pinotage…

Bezoek jij de hidden gems van de West-Kaap graag met een reisorganisatie? Bekijk dan hier het aanbod voor een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika!

Fotocredits: Ben Haeringer | Malcolm Manners | Rick McCharles

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors