Top 5 leukste wijken in Kaapstad

Top 5 leukste wijken in Kaapstad

door Charlotte de Vries

Tussen de zandkleurige flatgebouwen die uit het centrum van Kaapstad opdoemen, liggen allerlei bruisende wijken verstopt. Een regenboog van gekleurde rijtjeshuizen wacht je op in Bo-Kaap, hippiechique ateliers en vlooienmarkten in Woodstock. Deze en nog veel meer unieke wijken mag je niet missen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika!

Waar je precies moet wezen? Dat weten wij! Dus leun lekker achterover en reis met ons mee naar de vijf leukste wijken in Kaapstad!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

5. Sea Point

Waan je in luxueus Saint Tropez. Flaneer over de promenade van Sea Point die zich een weg baant tussen de machtige Twelve Apostles en de Clifton Beaches. Witte villa’s met privézwembaden verfraaien de kliffen, parasols bespikkelen de gouden zandstranden. Dit is de plek om een Miami-achtige bar in te duiken en de zonsondergang te volmaken met een exotische cocktail.

4. Constantia

Aan de voet van de Constantiaberg, een uitloper van de Tafelberg, ligt een Oud-Hollandse wijnboerderij. Groot Constantia is een witte parel in een weelderige zee van wijnranken en grasvelden. Tour door de wijnkelders, leer over de Zuid-Afrikaanse smaaktinten van een gepassioneerd vinoloog en geniet van de beste Sauvignon Blanc van het land.

3. Bo-Kaap

Huizen in alle kleuren van de regenboog vormen het vrolijke schilderij dat Bo-Kaap heet. De bewoners zijn veelal moslims en dat merk je direct. ’s Ochtends vroeg weerklinkt de oproep van de muezzin tot gebed en worden de straten rijkelijk gevuld met de kruidige geuren van de Afrikaans-Arabische keuken. Franschhoek staat dan wel bekend om haar toprestaurants, maar in Bo-Kaap vind je het allerlekkerste eten.

2. Woodstock

Zoals de naam al doet vermoeden, is Woodstock een kunstzinnige hippiewijk. Straatartiesten leven zich hier uit en bespuiten de gebouwen, bruggen en tunnels met de meest creatieve teksten en beelden. Elke zaterdag loopt The Old Biscuit Mill vol en smul je op de markt Neighbourgoods van lekkernijen vanuit de hele wereld.

1. The Gardens

De klassieke wijk The Gardens staat bij ons op nummer één. Haar exotische tuinen, The Company’s Gardens, zijn omlijnd door koloniale gebouwen die ministeries en musea huisvesten. Kloof Street en Bree Street sluiten het geheel in met hippe barretjes en voortreffelijke restaurants. En dan nog het constante uitzicht op de Tafelberg... Tja, wat wil je nou nog meer?

Wil jij deze wijken in Kaapstad zelf ontdekken? Bekijk hier het aanbod voor de beste rondreizen naar Zuid-Afrika!

Fotocredit: yeowatzup 

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors