Top 5 leukste wijken in Kaapstad
Like ons op Facebook

Top 5 leukste wijken in Kaapstad

door Charlotte de Vries

Tussen de zandkleurige flatgebouwen die uit het centrum van Kaapstad opdoemen, liggen allerlei bruisende wijken verstopt. Een regenboog van gekleurde rijtjeshuizen wacht je op in Bo-Kaap, hippiechique ateliers en de beste markten in Woodstock. Deze en nog veel meer unieke wijken mag je niet missen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika!

Waar je precies moet wezen? Dat weten wij! Dus leun lekker achterover en reis met ons mee naar de vijf leukste wijken in Kaapstad!

5. Sea Point

Waan je in luxueus Saint Tropez, flanerend over de promenade die een weg baant tussen de aanlokkelijke Clifton Beaches en de machtige Twelve Apostles. Witte villa’s met privézwembaden verfraaien de kliffen, parasols bespikkelen het gouden zandstrand. Dit is de plek om een Miami-achtige bar in te duiken en de zonsondergang te volmaken met een cocktail in je hand.

4. Constantia

Aan de voet van de Constantiaberg, een uitloper van de Tafelberg, ligt een Oud-Hollandse wijnboerderij. Groot Constantia is een witte parel in een weelderige, groene zee van wijnranken en grasvelden. Tour door de wijnkelders, leer over de Zuid-Afrikaanse smaaktinten van gepassioneerde vinologen en geniet van de beste Sauvignon Blanc van het land.

3. Bo-Kaap

Huizen in alle kleuren van de regenboog vormen het vrolijke schilderij dat Bo-Kaap heet. De bewoners zijn veelal moslims en dat merk je. ’s Ochtends vroeg weerklinkt de oproep van de muezzin tot gebed en de kruidige geuren van de Arabische keuken die over de jaren heen is vermengd met de Afrikaanse vullen de straten rijkelijk. Franschhoek staat bekend om haar toprestaurants, maar eigenlijk vind je in Bo-Kaap allerlekkerste eten.

2. Woodstock

Zoals de naam al doet vermoeden, is Woodstock een kunstzinnige hippiewijk. Straatartiesten leven hier op en bespuiten de gebouwen, bruggen en tunnels met de meest creatieve teksten en beelden. Elke zaterdag loopt The Old Biscuit Mill vol en smul je op de markt Neighbourgoods van lekkernijen vanuit de hele wereld.

1. The Gardens

De klassieke wijk The Gardens staat bij ons op nummer één. Haar exotische tuinen, The Company’s Gardens, zijn omlijnd door koloniale gebouwen die ministeries en musea huisvesten. Kloof Street en Bree Street met hun hippe barretjes en voortreffelijke restaurants sluiten het geheel in. En het constante uitzicht op de Tafelberg... Tja, wat wil je nou nog meer?

Wil jij deze wijken in Kaapstad zelf ontdekken? Bekijk hier het aanbod voor de beste rondreizen naar Zuid-Afrika!

Fotocredit: yeowatzup 

Like deze pagina

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors