Top 4 sprookjesachtige foto's van de Panoramaroute

Top 4 sprookjesachtige foto's van de Panoramaroute

door Charlotte de Vries

Er was eens een autoroute. Een route die zó groen was dat de Zuid-Afrikanen hem de mooiste van het land noemden. Een route waar cilinderachtige bergen waren beklad met exotische planten, waar watervallen in smaragdgroene meren stortten en rivierkloven door weelderige valleien heen kronkelden.

Ja, de Panoramaroute is een sprookje. Vlakbij het Krugerpark ligt deze 180 kilometer lange weg die te mooi lijkt om waar te zijn. Dat denk je zelfs wanneer je zelf voor de kolossale Blyde River Canyon of de torenhoge Lone Creek Falls staat. Geloof je dat we overdrijven? Bekijk deze vier meest sprookjesachtige foto's van de Panoramaroute dan maar eens!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

4. Beauty and no Beast

Dit sprookje heet de Lisbon Falls. Je ziet hier hoe de rivier Lisbon in drieën splijt en over een bergkam van 94 meter naar beneden dendert. De waterval is de hoogste in de provincie Mpumalanga.

3. Het einde van de regenboog

De goudzoeker Tom Bourke dacht hier zijn geluk te vinden. Jarenlang zocht hij naar glinsterende deeltjes in het water, maar hij had geen succes. Zijn navolgers, daarentegen, werden hier miljonair.

Vandaag de dag zie je er genoeg goud in liggen. Eén cilinder van de Bourke's Luck Potholes, die door eeuwenlange erosies zijn ontstaan, wordt door toeristen gebruikt als wensput.

2. #CinderellaWasHere

Je wandelt door een dichtbegroeid bos. Je duwt takken en blaadjes opzij om erlangs te kunnen, loopt voorzichtig over het gladde mos en komt tenslotte uit bij... de Lone Creek Falls.

Zeventig meter hoog is deze smalle, gracieuze waterval. Assepoester zou erbij flauwvallen.

1. Naar deze groene vallei zocht Platvoetje

Arme Platvoetje, hij had het helemaal mis over de groene vallei! Deze bedoelde zijn moeder!

De Blyde River Canyon is de op twee na grootste kloof ter wereld. Een wirwar van steile kliffen, begroeide bergen, rivieren en watervallen. Als je hier op uitkijkt geloof je je ogen écht even niet.

Wil jij sprookjesachtig Zuid-Afrika ontdekken? Of wil je weer terug? Boek hier de goedkoopste vliegtickets voor je rondreis door Zuid-Afrika!

Fotocredits: Willem van Valkenburg | Jon Connel | Pedro Albuquerque | Ole.Pophal

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors