Top 3 mooiste bestemmingen langs de Garden Route

Top 3 mooiste bestemmingen langs de Garden Route

door Charlotte de Vries

Tussen Kaapstad en Port Elizabeth loopt een kustroute die omgeven is door exotische bloemen, met jungles versierde bergen, kalme meren en een ruige kustlijn. We hebben het natuurlijk over niets minder dan de Garden Route.

Voor deze 200 kilometer lange route zou je weken kunnen uittrekken. Maar als je niet zoveel tijd hebt, welke stops moet je dan sowieso maken? Wij hebben het uitgevogeld. De volgende drie vinden wij de mooiste bestemmingen langs de Garden Route.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

3. Knysna

Al is George de grootste stad langs de route, het idyllische Knysna heeft dankzij haar eeuwenoude bossen de bijnaam 'hoofdstad van de Garden Route' binnengesleept. Dit rustige stadje ligt aan een lagune van zo'n achttien vierkante kilometer groot waar wel tweehonderd vissoorten in leven.

Dat is ook gelijk dé reden om naar Knysna te gaan: Knysna zit bomvol fantastische visrestaurants. Proef vooral een keer de oesters uit de lagune, het handelsmerk van de stad. Deze zijn zo populair dat er elk jaar zelfs een oesterfestival plaatsvindt tussen juni en juli.

Behalve haar lekkere seafood en schitterende ligging is Knysna een uitstekende plek om te shoppen. Je vindt er allerlei boetiekjes en galerijen waar je niet met lege handen van terugkomt. En als je van wandelen houdt, verken dan eens de omringende bossen. Er gaan geruchten rond dat er nog steeds wilde olifanten rondlopen.

2. Addo Elephant National Park

Olifanten zie je gegarandeerd in het Addo Elephant National Park. Dit natuurpark vlakbij Port Elizabeth is zo'n 1640 vierkante kilometer en biedt ruimte aan meer dan zeshonderd olifanten. De kans dat je er eentje ziet in dit relatief kleine park is best groot.

De kans dat je er méér dan één ziet is misschien nog wel groter. Op het heetst van de dag trekken de olifanten namelijk massaal naar een drinkplaats in het park. Vaak zie je wel meer dan honderd olifanten stoeien in de modder!

Wat het Addo ook aantrekkelijk maakt is dat het park als enige in Zuid-Afrika beschikt over een kustlijn. Je vindt hier dus niet alleen de Big Five, maar zelfs de Big Seven: olifanten, leeuwen, waterbuffels, luipaarden, nijlpaarden, witte haaien en walvissen.

1. Tsitsikamma National Park

Boven alle olifanten en oesters torent het Tsitsikamma National Park uit. Dit is zonder twijfel het hoogtepunt van de Garden Route en misschien zelfs van je rondreis door Zuid-Afrika. Zoveel regenwoud, kliffen, woeste golven, bergen en kloven zie je zelden.

Het felgroene natuurpark ligt aan de zee. Dichtbegroeide bergen duiken er direct het donkerblauwe water in en zijn verbonden met grote touwbruggen. Je kunt hiken naar watervallen of de bergen beklimmen voor een waanzinnig uitzicht op het reservaat. In het juiste seizoen spot je er dolfijnen en walvissen.

Eén van de mooiste delen van het park is nog wel de Storms River Gorge. Deze rivierkloof snijdt dwars door de jungle. Met een kajak peddel je erdoorheen, tussen enorme groene kliffen door... het mooiste sprookje van de Garden Route.

Wil jij graag deze prachtige bestemmingen langs de Garden Route zien? Check hier de beste deals voor je vakantie naar Zuid-Afrika!

Fotocredits: David Siu | Prasad Pillal | Peter Chovanec | Ben Haringer

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors