12 Decades Johannesburg

17 augustus 2010 door Getaway Travel

In het hippe Maboneng district in Johannesburg opent deze zomer een nieuw hotel. Het verblijf is volledig in stijl van de projecten van de slimme ondernemer Johanthan Liebmann.

‘Waarom vernoemen we het hotel niet naar de ‘leeftijd’ van de locatie?’, moet Liebmann gedacht hebben. Het 12 Decades hotel staat in het teken van de geschiedenis van Johannesburg. De twaalf kamers hebben allemaal een ander decennium als thema. 

Bij de artistieke inrichting is rekening gehouden met de omgeving. Zo complementeert het uitzicht de kamer. Foto’s van vroeger zijn zo geplaatst dat je ze makkelijk kunt vergelijken met het zicht uit je raam. 

Liebmann mixt wonen en recreatie met kunst. Zijn werkplek is Jozi Maboneng oftewel de ‘city of lights’. Op deze plek moeten dromen uitkomen. Daarom geeft hij de ruimte aan vele jonge en creatieve ondernemers. Zij hielpen hem ook met de inrichting van het hotel.

Liebmann begon in Maboneng met Arts on Main. Dit complex bevat appartementen, restaurants, winkels en een bioscoopje. Het is een van de hipste spots in Johannesburg. En met de opening van het 12 Decades hotel trekt het binnenkort waarschijnlijk ook veel toeristen.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors