Zuid-Afrika.nl Zuid-Afrikaan overleeft aanval luipaard

Zuid-Afrikaan overleeft aanval luipaard

15 februari 2011 door Getaway Travel

De 39-jarige Pieta Ncube uit het Zuid-Afrikaanse dorpje Waterval ontsnapte vorige week ternauwernood aan een luipaard. Het wilde dier viel hem tijdens zijn fietstocht van achteren aan. 

Ncube wist zich met zijn mountainbike te weren en is inmiddels een nationale held. 

Ncube heeft onwijs veel geluk gehad. De kans dat iemand een aanval van een luipaard overleeft is vrijwel nihil. Bovendien komt het zelden voor dat een fietser aangevallen wordt door deze dieren. 

Ncube fietste ’s ochtends op zijn moutainbike naar werk toen de luipaard hem aanviel.  Hij weerde zich met het frame van zijn fiets dat op hem viel. Hierdoor kon het luipaard zijn nek niet bereiken. Hij greep één van de voorpoten die het beest door het frame stak en ontnam de kracht van het dier.

Hij herinnerde zich een stalen stang in zijn rugtas, waarmee hij normaal agressieve bavianen afschrikt. Na een paar slagen met deze stang wist hij het beest te overmeesteren.  Ncube kwam er niet ongeschonden van af. Met diepe sneeën in zijn hoofd werd hij naar een ziekenhuis in Thabazimbi gebracht, waar zijn wonden zijn gehecht.

De Dienst van Natuurbewaring zag later op de dag de opengesperde omheining langs de weg waar Ncube reed. Achter die omheining lag een stropersval. Vermoedelijk heeft het luipaard zichzelf uit de val bevrijd op het moment dat Ncube langsfietste.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors