Zuid-Afrika.nl National Women’s Day

National Women’s Day

4 augustus 2014 door Getaway Travel

Festiviteiten rondom National Women’s Day vinden deze week plaats in Kaapstad. Tijdens deze nationale feest- en gedenkdag herdenken Zuid-Afrikanen de protestmars van vrouwen op 9 augustus 1956 die een verzet vormde tegen de racistische pasjeswetgeving tijdens van Apartheid.

Women’s Humanity Arts Festival

Een van de belangrijkste activiteiten is het vijfdaagse Artscape Women’s Humanity Arts Festival. Dit evenement is gisteren begonnen  in het Artscape Theatre Centre van Kaapstad en gaat door tot en met 9 augustus. Het festival wordt jaarlijks gehouden ter ere van de maand van de vrouw en National Women’s Day.

Op het programma staan onder andere optredens, producties en workshops vol zang, poëzie, kunst en boekpresentaties. Ook wordt er een website speciaal voor gehandicapte vrouwen gelanceerd.

Het doel van het evenement is om een eresaluut te brengen aan alle vrouwen die actief strijden voor een beter leven en betere levens van alle vrouwen in onze maatschappij. Mannen en vrouwen van allerlei achtergronden nemen aan het festival deel, waaronder gehandicapten, gemarginaliseerden en rechtelozen.

Over de hele wereld

Jaarlijks wordt er op 8 maart overal ter wereld International Women’s Day gevierd. Deze dag staat in het teken van respect en waardering voor de economische, politieke en sociale vooruitgang van vrouwen op aarde. 

De Zuid-Afrikaanse nationale variant vindt plaats op 9 augustus vanwege de herdenking van de protestmars. Het protestlied dat de vrouwen toen zongen gaf geboorte aan het huidige Zuid-Afrikaanse gezegde “You strike a woman, you strike a rock,” waarmee de moed en kracht van vrouwen uit Zuid-Afrika wordt aangeduid.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors