Zuid-Afrika.nl Ontvoering beeindigd dankzij Twitter

Ontvoering beeindigd dankzij Twitter

13 april 2012 door Getaway Travel

Een Zuid-Afrikaanse man die afgelopen zondag werd ontvoerd in Johannesburg kon dankzij Twitter snel worden bevrijd. Direct na de ontvoering verspreidde zijn partner het nieuws via haar Twitteraccount, waardoor de kidnappers binnen korte tijd werden opgespoord.

Het slachtoffer was door twee gewapende mannen in de kofferbak van zijn eigen auto opgesloten. Gelukkig had hij zijn mobiele telefoon bij zich waarmee hij een sms’je naar zijn partner wist te sturen.

Zij stuurde vervolgens via Twitter direct het volgende bericht de wereld in: “Be on the look for DSS041GP my boyufriend sic has just been hijacked and is in the boot please RT”.

Via één van haar volgers werd dit bericht overgenomen door PigSpotter, een service met ruim 100.000 volgers die op Twitter waarschuwt voor wegversperringen van de politie. Toen de ontvoerders dan ook een wegversperring tegemoet reden kon hun auto al snel worden gestopt.

De kidnappers wisten hierbij te ontkomen en vooralsnog is niemand aangehouden. Het verhaal loopt toch goed af: het slachtoffer werd ongedeerd uit zijn kofferbak bevrijd.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors