Zuid-Afrika.nl Hollandse leeuwen naar Zuid-Afrika

Hollandse leeuwen naar Zuid-Afrika

7 juli 2014 door Getaway Travel

Zes Hollandse leeuwen zijn vorige week woensdag aangekomen in Zuid-Afrika om daar een nieuw leven te starten in extra groot verblijf. De leeuwen hebben de afgelopen jaren in het Friese roofdieropvangcentrum geleefd onder leiding van stichting VIER VOETERS.

Sommige leeuwen hadden een ruw verleden als circusleeuw achter de rug. Voor anderen was er simpelweg geen plek meer in de dierentuin.

Vorige week hebben medewerkers van het opvangcentrum de leeuwen onder verdoving gebracht en in speciale reiskooien vanuit Schiphol naar Johannesburg vervoerd. Samen met tachtig andere leeuwen en veertien tijgers zullen de leeuwen daar verblijven in een resort van 1250 hectare groot. Dit is een flinke verbetering tegenover de 130 vierkante meter die de leeuwen gewend zijn.

Het lijkt erop dat de zes het naar hun zin hebben onder de Afrikaanse zon. Bij aankomst begonnen ze direct met het verkennen van hun nieuwe thuis.

Vier Voeters

Het is de bedoeling dat het centrum van VIER VOETERS dienst gaat doen als doorvoerstation voor grote katachtigen. Momenteel zorgen medewerkers er nog steeds voor twee leeuwen, vijftien tijgers, een zwarte jaguar, een Afrikaans luipaard en een luipaardkat.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors