Zuid-Afrika.nl Massa's wielrenners trotseren Kaapse hitte

Massa's wielrenners trotseren Kaapse hitte

13 maart 2012 door Getaway Travel

Afgelopen zondag vond in en rondom Kaapstad de 35e editie van de Cape Argus Pick ’n Pay wielerwedstrijd plaats. Ruim 35.000 deelnemers trotseerden de Zuid-Afrikaanse hitte, met een temperatuur die in het middaguur opliep tot 42° Celsius.

De Cape Argus Pick ‘n Pay vindt ieder jaar in maart in Kaapstad plaats. De 110 kilometer lange route waarop de race wordt gestreden leidt vanuit Kaapstad over het pittoreske Kaapse schiereiland en via de wijnlanden weer terug naar Kaapstad.

Hoewel de omstandigheden tijdens de wedstrijd goed waren, vond een grote valpartij plaats toen de snelste vrouwen de finish naderden. Uiteindelijk kwam Ashleigh Moolman Pasio die uitkwam voor Team Toyota Momentum als eerste uit de strijd naar voren. Zij voltooide de afstand in 2 uur, 52 minuten en 24 seconden.

Bij de mannen bereikte Reinhardt Janse van Rensburg namens MTN Qhubeka als eerste de eindstreep. Hij zette een tijd neer van 2 uur, 36 minuten en 17 seconden.

Wil jij de uitdaging volgend jaar ook aangaan? Op 1 September 2012 opent de inschrijving voor Cape Argus Cycle Tour 2013.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors