Zuid-Afrika.nl Eerste deel Cross Cape fietsroute gelanceerd

Eerste deel Cross Cape fietsroute gelanceerd

18 augustus 2016 door Priscilla Nooijen

De eerste vijf kilometer van de Cross Cape fietsroute is na lange wachten in Knysna gelanceerd. Deze route moet ervoor zorgen dat de toerisme en daarmee de economie van West-Kaap een enorme boost krijgt. 

De komst van de nieuwe fietsroute is vooral een strategische actie, bedoeld om West-Kaap op de kaart zetten als dé fietsprovincie van het continent. Het bergachtige landschap en de prachtige locaties moeten vooral toeristen naar de West-Kaap trekken, waarmee het een prominente toeristenattractie wordt. 

Tweede deel

Enthousiaste fietsers zullen alleen nog even moeten wachten aangezien het tweede gedeelte van de route naar verwachting rond maart 2017 af is. In tegenstelling tot die van het eerste deel, zal de lancering van de complete route gevierd worden met een groot, internationaal event. 

De route

De imposante fietsroute begint bij Plettenberg Bay en zal eindigen in Kaapstad. Om naast nationale, veelal internationale fietsers aan te trekken, voert de route langs West-Kaapse trekpleisters en scenische landschappen en gaat deze gepaard met schitterende uitzichten langs de kust.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors