Nieuws Wijnproeven en walvissen spotten op het Hermanus Whale Festival 2019

Wijnproeven en walvissen spotten op het Hermanus Whale Festival 2019

13 september 2019 door Charlotte de Vries

Een Zuid-Afrikaans wijntje proeven terwijl tientallen walvissen zich springend en draaiend laten zien in de donkerblauwe baai waar je op uitkijkt. Zo ziet een dagje in walvishoofdstad Hermanus eruit. En binnenkort wordt dat een éxtra groot feest: van 27 tot 29 september vindt namelijk het jaarlijkse Hermanus Whale Festival plaats! 

Met tientallen eetkraampjes, muziekoptredens, interactieve films, kermisattracties, interessante lezingen en een rugbytoernooi wordt de komst van de zuidkaperfamilies in Walker Bay gevierd. Centraal op het familiefestival staat de Eco-Marine Tent, waarin mariene biologen op een entertainende manier vertellen over ‘s werelds oceanen en het behoud daarvan.

Genoeg entertainment dus. Maar de zuidkapers blijven natuurlijk de grootste trekkers van het festival. Je ziet deze kolossale walvissen vanaf verschillende plekken langs de kust of tijdens een georganiseerde boottrip. 

Het verhaal van Wendy the Whale 

Dat Hermanus is uitgegroeid tot een van de populairste steden ter wereld om walvissen te spotten, is mede te danken aan walvis Wendy. In de jaren dertig spoelde Wendy aan op het strand in Hermanus. De inwoners van de stad zagen het gebeuren en hebben er alles aan gedaan om haar terug in de zee te krijgen, en met succes!

Sindsdien bracht Wendy elk jaar weer een bezoekje aan Hermanus. Samen met haar familie sprong ze voor de kliffen, vanwaar de stedelingen haar goed konden spotten. Wendy werd een attractie in Hermanus en mensen begonnen naar de stad toe te trekken om een glimp van haar op te vangen. Zo bracht Wendy the Whale het walvistoerisme tot leven in Hermanus.

Adopteer een walvis 

Het Hermanus Whale Festival heeft de inmiddels overleden Wendy symbolisch geadopteerd. Dat wil zeggen: het festival deed een grote donatie aan het Mammal Research Institute Whale Unit dat sinds 1985 onderzoek doet naar walvissen en het behoud van de walvispopulaties in Zuid-Afrika. Wil jij ook een walvis symbolisch adopteren? Bezoek dan de website van dit goede doel!

Fotocredits: John Hickey-Fry | NH53 | ryan harvey

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors