Zuma zet vrouw uit huis

7 juni 2010 door Getaway Travel

De president van Zuid-Afrika heeft zijn overspelige vrouw uit huis gegooid. Dat klinkt misschien niet zo raar. Maar president Jacob Zuma is zelf polygaam. Hij heeft drie vrouwen en een verloofde.

Toch is het overspel van zijn vrouw Nompumelelo Ntuli een belediging voor de president. Zij heeft zijn voorouders en de familie beledigd en is daarom niet meer welkom in zijn geboortehuis.

De polygamie van de president is heel normaal in de Zulu cultuur waarin de president is opgegroeid. Hij is dan ook al vijf keer getrouwd en op het moment ook nog verloofd. Naast zijn drie huidige vrouwen, had hij eerder twee andere vrouwen.

Eerder was hij met Kate Mantsho getrouwd, met wie hij vijf kinderen kreeg. Zij pleegde zelfmoord. Zuma is gescheiden van Nkosazana Dlamini-Zuma. Zij was minister van Buitenlandse Zaken en samen hebben zij vier kinderen.

Met de 35 jaar oude Ntuli heeft hij twee kinderen en zij zou zwanger zijn van hun derde en Zuma’s 21e kind. Nu zij is vreemdgegaan, bestaat er twijfel over wie de vader is.

Hoewel Ntuli het huis van de president heeft moeten verlaten als gevolg van haar overspel, ziet Zuma zijn eigen polygamie als een traditie.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors