Duo wil kustlijn wandelend schoonmaken

27 september 2012 door Getaway Travel

Twee avonturiers willen de 3000 kilometer lange kustlijn van Zuid-Afrika al wandelend schoonmaken. Camilla Howard en Michael Baretta hopen in zeven maanden van Alexander Bay, bij de grens met Namibie, naar Kosi Bay, bij Mozambique, te lopen. Onderweg halen ze afval op dat weer gerecycled wordt.

Het project van de eco-avonturiers heet CAN DO! Trekking for Trash en gaat op 22 oktober van start. Naast het schoonmaken van de kustlijn hoopt het duo via educatieprojecten de bevolking bewuster te maken van de gevolgen van afval. Ook willen ze geld op halen voor afvalverzamelingsprojecten van individuen in Zuid-Afrika.

Per dag hopen ze te voet tussen de 18 en 30 kilometer af te leggen. De afstand is afhankelijk van het weer, eb en vloed en het terrein. Het duo neemt speciaal ontworpen rugzakken mee om het afval in te verzamelen. Ze verwachten ongeveer tien kilo per dag te verzamelen. Aan het eind van iedere dag komt een auto de vuilnis ophalen en recyclen.

Het publiek wordt ook aangemoedigd te helpen met grote schoonmaaksessies op verschillende stranden. Zo kun jeop 17 november meehelpen in Kaapstad, op 16 februari in PE, op 3 maart in East London en op 6 april in Durban.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors