Rokende Chimpansee overleden

7 oktober 2010 door Getaway Travel

Zuid-Afrika’s bekendste chimpansee Charlie is afgelopen woensdag overleden. De aap was een beroemdheid omdat hij rookte. Hij woonde in de Mangaung Zoo in Bloemfontein.

De chimpansee begon met roken nadat een bezoeker hem een sigaret toegooide. Omdat Charlie veel bezoekers zag roken wist hij wel raad met het nicotine stokje. Hij stopte de sigaret in zijn mond en begon eraan te paffen. Sindsdien is hij niet van zijn verslaving afgekomen. Een verslaving die hij al vijf jaar lang volhield.

Hoewel de medewerkers niet blij waren met zijn ongebruikelijke gewoonte, bleven bezoekers aangestoken sigaretten naar Charlie gooien. De chimpansee zorgde ervoor dat de peuken hem niet werden afgepakt. Hij verstopte ze wanneer er een medewerker van de dierentuin aankwam. Zijn verzorgers gaven hem daarom een speciaal dieet met meer proteïne. De chimpansee werd 52 jaar. Dit is een relatief oude leeftijd voor de apen.

Bezoekers die een rokende aap willen zien moeten nu afreizen naar China. In het Zhengzhou Animal Park in de Henan provincie woont ook een aap met een rookprobleem. Feili is een vrouwelijk chimpansee die begon met roken nadat haar echtgenoot haar seksueel niet meer tevreden kon stellen. Ook zij krijgt aangestoken sigaretten toegegooid door het publiek.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors