Zuid-Afrika.nl Skype zorgt voor arrestatie overvallers

Skype zorgt voor arrestatie overvallers

3 mei 2011 door Getaway Travel

Twee overvallers zijn opgepakt in de Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng door middel van Skype. De zoon van een Zuid-Afrikaan keek via de webcam mee toen zijn vader werd overvallen en waarschuwde de politie. 

De 75-jarige Roy Hicks was met zijn zoon Mark die in Nieuw-Zeeland woont aan het bellen via Skype. Het leek een hele normale vrijdagmorgen te zijn, totdat Hicks senior opeens geluiden hoorde komen vanuit een andere kamer van zijn huis. 

Hicks senior besloot op onderzoek uit te gaan en liep twee overvallers tegen het lijf. De boeven bonden de gepensioneerde man vast en eisten al zijn waardevolle spullen. 

Wat de overvallers echter niet wisten, was dat er zo’n tien duizend kilometer verderop werd meegekeken door Hicks’ zoon. Hicks junior handelde meteen door de politie van Zuid-Afrika op te bellen, die enkele minuten later het huis van Hicks senior binnenvielen.

De overvallers deden nog een poging tot ontsnappen waarbij een van hen in zijn been is geschoten. De overvallers zijn allebei opgepakt. 

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors