Zuid-Afrika.nl Zuid-Afrikanen zamelen dansend geld in

Zuid-Afrikanen zamelen dansend geld in

1 maart 2011 door Getaway Travel

Tien Zuid-Afrikaanse jongeren hebben in Nederland een bijzondere manier van fondswerving gehouden.  

De zogenoemde Young Zulu Warriors, zetten zich in voor het behoud van het weeshuis God’s Golden Acre in de provincie KwaZulu-Natal. 

Ze treden op met traditionele Zulu-dansen en gospelzang , waarmee ze geld inzamelen voor het weeshuis in nood. 

God’s Golden Acre vangt Zuid-Afrikaanse weeskinderen op en biedt hun een warm thuis. Het opvanghuis heeft ongeveer plaats voor zestig kinderen die getroffen zijn door geweld, armoede of het Aidsvirus. 

Het weeshuis verzorgt ook voedselpakketten voor de armste gezinnen in omringende dorpen. Ook regelt God’s Golden Acre het schoolgeld voor de kinderen. Vanwege de financiële crisis zijn vele lokale sponsoren gestopt met doneren.

De God’s Golden Acre Young Zulu Warriors treden tussen eind februari en half maart in Nederland ruim tien keer op. Zij krijgen hierbij steun van de Stichting Vrienden van God’s Golden Acre Nederland, die de tour mede mogelijk maakt.

Zou je een van de optredens van de Young Zulu Warriors bij willen wonen? Op 3 maart geeft de groep een voorstelling in Zwolle in het Apostolisch Genootschap gebouw en op de volgende dag zijn ze in te zien in het Vechtdal college gebouw in Hardenberg. Kaarten zijn tien euro per stuk. 

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors