Miss Zuid-Afrika finalist vrij

10 november 2010 door Getaway Travel

Een Zuid-Afrikaanse Miss finalist zal na zestien jaar worden vrijgelaten uit een Thaise gevangenis. In april 1994 pakten Thaise autoriteiten Vanessa Goosen op met een grote lading drugs in haar bagage.

Totaal verstopte Goosen 2,7 kilo heroïne in wetenschappelijke tijdschriften. Zij probeerde deze naar Zuid-Afrika mee te nemen. Het bezit van drugs is in veel Aziatische landen een grote zonde. 

In de gevangenis beviel zij van haar dochter Felicia. Na enkele jaren met haar moeder in de gevangenis te hebben doorgebracht, vloog de peuter naar Zuid-Afrika. Vrienden van haar zorgen sindsdien voor het meisje. 

Op 31 oktober wordt dochter Felicia zestien. Helaas zal moeder Vanessa haar verjaardag missen omdat ze pas volgende week de gevangenis verlaat.

In eerste instantie verklaarde Goosen onschuldig te zijn. Ze zou in de val gelokt zijn en niets van de drugs af te weten. Later bekende de Zuid-Afrikaanse schone schuld en werd haar een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Dit werd bijgesteld naar 35 jaar. 

De precieze reden waarom zij nu te gevangenis mag verlaten is niet duidelijk. Mogelijk heeft ze gratie van de Thaise koning gekregen.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors