Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Vier het Tweede Nuwe Jaar op 2 januari in Kaapstad

28 december 2018 door Charlotte de Vries

Terwijl we in Nederland de laatste vuurpijlen van de stoep vegen, maken de bewoners van Kaapstad zich alweer klaar voor het Tweede Nuwe Jaar. Deze feestelijke traditie, eerder bekend als de Kaapse Klopse en tegenwoordig als de Cape Town Street Parade, vindt al eeuwenlang plaats op 2 januari. Dit was de enige dag waarop alle slaven in Kaapstad vroeger vrij kregen.

Duizenden muzikanten, dansers en komieken paraderen tijdens de Cape Town Street Parade door de straten van Kaapstad, van Zonnebloem naar Bo-Kaap. Er zijn wel vijftig optochten, waarvan een aantal uit meer dan duizend performers bestaat. Ze dragen vrolijke pakken, parasols en witte, clown-achtige schmink. Volgens de traditie maakten de slaven hun meesters belachelijk met deze outfits.

Het programma voor 2019

De parades starten om twaalf uur ’s middags en eindigen rond een uur of tien in de avond. Veel grote straten zoals Long Street worden afgesloten om ruimte te maken voor de optochten en de bandoptredens van onder meer Loukmaan Adams. Wees er vroeg bij om een plekje langs de weg te bemachtigen, want heel Kaapstad krijgt vrij voor dit populaire carnavalsfeest!

Wil jij dit grandioze feest bijwonen? Bekijk dan hier het aanbod voor een vakantie in Kaapstad!

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors