School Oprah verliest rechtszaak

12 oktober 2010 door Getaway Travel

Oprah Winfrey is niet blij met de uitspraak van een Zuid-Afrikaanse rechter. Deze sprak een lerares van de school van Oprah vrij. De lerares stond terecht voor aanranding van meerdere scholieren. Meerdere aanklachten werden tegen haar ingediend.

Het schandaal werd eind 2007 wereldnieuws toen Oprah de gebeurtenissen aan het licht bracht. De toenmalig 27-jarige lerares, Tiny Virginia Makopo, zou minimaal zes meisjes tussen de dertien en vijftien jaar hebben betast. Maar liefst negen meisjes hebben een getuigenverklaring afgelegd. Toch besliste de rechtbank in het voordeel van Makopo wegens onvoldoende bewijs.

Hoewel zij de zaak niet heeft gewonnen, is Oprah erg trots op de meisjes die hun verhaal hebben verteld. De twee jaar durende rechtszaak eindigde voor haar en de kinderen in een teleurstelling. De lerares is niet meer werkzaam op de school.

Oprah opende begin 2007 de Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls. Het schoolterrein ligt net buiten Johannesburg en wordt volledig gefinancierd door de talkshow host. Zij koos persoonlijk 152 meisjes die het volgens haar in zich hadden om te excelleren, maar ergens anders daarvoor niet de kansen kregen. Inmiddels wonen maar liefst 300 meisjes in het complex en heeft Oprah een tweede school geopend.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors