Zuid-Afrika.nl Zuid-Afrikaan naar de Olympische Spelen

Gehandicapte Zuid-Afrikaan naar de Olympische Spelen

5 juli 2012 door Getaway Travel

Oscar Pistorius, alias de 'blade runner', werd deze week alsnog geselecteerd voor de Olympische Spelen in Londen. Op zich geen bijzonder nieuws, ware het niet dat Pistorius de eerste sporter ooit die deelneemt aan de Olympische Spelen met kunstbenen.

Oscar Pistorius mist twee benen en maakt om te rennen gebruik van twee kunstbenen van carbon,  genaamd de 'cheetah'. De renner nam al eerder deel aan een 'normaal' WK atletiek, waar hij met de estafetteploeg van Zuid-Afrika zilver won op de 4x400 meter.

In 2008 nam Pistorius al deel aan de Paralympics in Peking. Hier won hij een gouden medaille op drie afstanden. Dit jaar mag de blade runner het dus gaan proberen op de Olympische Spelen, waar hij uit zal komen op de estafette van de 4x400 meter. Pistorius voldeed eigenlijk niet aan de limiet die gesteld was door het Zuid-Afrikaans Olympisch Comitée, maar ontving vanwege zijn uitzonderlijke positie toch een startbewijs.

In 2007 werd Pistorius al buitengesloten van deelname aan races tegen  'valide' tegenstanders, omdat zijn prothese hem een voordeel zouden geven door de verende eigenschappen van de protheses.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors