Wijnseizoen Zuid-Afrika

2 september 2010 door Getaway Travel

Het nieuwe wijnseizoen gaat begin september in Zuid-Afrika van start. Op meerdere plaatsen in het land organiseren wijnhuizen wedstrijden, proeverijen en optredens die in het teken staan van de wijn.

Wijn en Zuid-Afrika is als oranjebitter en Nederland. Het enige verschil is dat de wijn lekker is. 

De regio’s aan de Zuid-Afrikaanse kust hebben een ideaal klimaat om wijn te produceren. Hier liggen dan ook de meeste wijngaarden. 

Om het wijnseizoen in te luiden worden verschillende evenementen georganiseerd. Een van de bekendste is de Nederburg Wine Auction in Paarl. Maar liefst tachtigwijnhuizen presenteren in totaal 173 verschillende wijnen. 

Aanwezigen dingen mee naar de flessen die voor hoge prijzen onder de hamer worden geveild. Enkele voorbeelden zijn de ‘Allesverloren Shiraz’ uit 2004, de ‘De Grendel Merlot’ uit 2005 en de ‘Kanonkop Cabernet Sauvignon’ uit 1998.

Het Fransschoek Uncorked festival draait niet enkel om dure wijnen. Ook mensen met een kleinere portemonnee genieten in Fransschoek van een wijntje. De meeste wijnhuizen in het gebied doen mee aan het festival. Rondleidingen over de velden of door de kelders staan op het programma. Maar bijvoorbeeld ook proeverijen van wijnen in combinatie met heerlijk eten.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors