Zuid-Afrika.nl Stropers bestreden vanuit de lucht

Stropers bestreden vanuit de lucht

12 juni 2012 door Getaway Travel

Het Kruger National park heeft een nieuw wapen in de strijd tegen neushoornstropers. Vorige week werd een lichtgewicht vliegtuig in gebruik genomen, die moet assisteren bij het opsporen van stropers. Voortaan zal ook vanuit de lucht de jacht op stropers worden voortgezet.

Het nieuwe wapen in de strijd tegen de stropers is hard nodig. De stropers beschikken over steeds meer geavanceerde apparatuur, en het aantal gestroopte neushoorns neemt nog steeds niet af. In de laatste 5 maanden werden er in het park 235 neushoorns gestroopt.

Het park is daarom vastberaden om alle stropers op te sporen. Het nieuwe vliegtuig is daarin een belangrijke stap. Het voertuig is uitgerust met allerlei apparatuur, zoals nachtkijkers en hittekijkers, die ervoor moet zorgen dat ook 's nachts naar stropers gezocht kan worden.

De aanschaf van de vliegtuigen en de bijbehorende apparatuur wordt mede mogelijk gemaakt door donaties. Het plan is om in de komende drie jaar nog drie van de zogenaamde 'Bantam' vliegtuigen aan te schaffen.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors