Zuid-Afrika.nl Knysna viert oesterfestival

Knysna viert oesterfestival

3 juli 2015 door Lesley Tapessur

Het oesterfestival gaat vandaag van start in Knysna, een plaatsje aan de zee in de provincie West-Kaap. Van 3 tot 12 juli komen meer dan vijftigduizend festivalgangers vanuit heel Zuid-Afrika naar deze stad voor het eten en verschillende evenementen. De festiviteiten worden jaarlijks georganiseerd om het toerisme in de regio een zetje te geven.

Het hoogtepunt van het tiendaagse feest zijn de lokale oesters. Gedurende het festijn kunnen bezoekers terecht bij verschillende restaurants voor de schelpdieren. Ieder jaar worden er ongeveer 200.000 geconsumeerd.

Tijdens het festival worden meer dan honderd activiteiten georganiseerd. Zo zijn er oestereetwedstrijden, oester- en wijnproeverijen, marathons en verschillende wielerwedstrijden. Daarnaast zijn er filmvertoningen, kunstexposities en een podium met optredens van nationale en internationale artiesten zoals Brian Finch, Kahn Morbee en de Greenwood Wind Band.

Winter festival

Het festijn begon in 1983 als het Knysna Winter Festival en moest het stadje als toeristische bestemming op de kaart zetten. Sindsdien is het feest uitgegroeid tot een van de populairste evenementen in West-Kaap.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors