Zuid-Afrika.nl Nieuwe boerewors kampioen in Zuid-Afrika

Nieuwe boerewors kampioen in Zuid-Afrika

29 oktober 2012 door Getaway Travel

Zuid-Afrika heeft een nieuwe boerewors kampioen. De 62-jarige Piet Nkambule uit Emadadeni in KwaZulu Natal, won uit 55.000 inzendingen. De jury vond de smaak van koriander en kruidnagel in zijn Zuid-Afrikaanse worst het lekkerst en ook na het braaien bleven de smaken het beste. 

Het Zuid-Afrikaans Shoprite Checkers Boerewors Kampioenschap is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar was er een recordaantal van 55.000 inzendingen. Juryleden hebben alle worsten geproefd. De beste 1.000 mochten deelnemen aan 85 regionale en provinciale selecties. Dat leverde tien finalisten op die het tegen elkaar moesten opnemen in The Palace Hotel van Sun City. 

Mkambule won met zijn wors een auto en zijn specialiteit komt een jaar lang als ‘Championship Boerenwors’ in de supermarkt te liggen van de organiserende winkelketen. Het was de zeventiende keer dat de winnaar, een slager, meedeed, maar hij kwam niet eerder door de provinciale rondes. 

Boerewors is Zuid-Afrikaans erfgoed. De worsten moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet boerewors minstens 90 procent vlees bevatten.  Daar moet zeker rundvlees bij zijn, al dan niet aangevuld met lams- of varkenvlees. Het vlees moet mager zijn. En het mag geen separatorvlees zijn. Naast vlees mogen er nog enkele ingrediënten toegevoegd worden: azijn, kruiden, specerijen en zout, en eventueel wat water. Paneermeel of bloem mag toegevoegd worden, maar enkel als bindmiddel.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors