Zuid-Afrika.nl Meer bewustzijn voor leeuwen op World Lion Day dan ooit

Meer bewustzijn voor leeuwen op World Lion Day dan ooit

10 augustus 2017 door Getaway Travel

Vandaag is het World Lion Day, een dag waarop we stilstaan bij de koning van de jungle waarvan de aantallen alsmaar slinken. Sinds de jaren ’40 is de leeuwenpopulatie in Afrika enorm gekelderd: van 450.000 naar 20.000. Als er niet wordt ingegrepen zal het aantal nog eens halveren in het volgende decennium.

De nood om de grote katten te beschermen tegen stroperij en de overbevolking van mensen is hoger dan ooit. Vandaag vragen verschillende organisaties die zich inzetten voor leeuwen en andere katachtigen daarom extra aandacht hiervoor.

Four Paws is een van de grootste organisaties die in Zuid-Afrika actief is. Four Paws begon in 2007 een project om leeuwen op te vangen die in gevangenschap waren geboren en voor toeristen, in circussen of in dierentuinen over de hele wereld moesten optreden. Deze leeuwen werden een veilige leefomgeving gegeven in het reservaat LIONSROCK.

LIONSROCK ligt vlakbij Clarens in de provincie Vrijstaat en is open voor publiek. Er worden rondleidingen, safari’s, paardrijtochten en hikes aangeboden. Met de opbrengst wordt het reservaat in stand gehouden. Dus als de Vrijstaat op je reisroute staat, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan LIONSROCK.

Lees ook: 33 leeuwen gered en naar Zuid-Afrika gevlogen

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors