Zuid-Afrika.nl Nelson Mandela jarig

Nelson Mandela jarig

18 juli 2012 door Getaway Travel

Vandaag is de verjaardag van Nelson Mandela. De oud-president van Zuid-Afrika en oud-leider van het ANC is 94 jaar geworden. In Zuid-Afrika wordt op veel plekken groot feest gevierd, maar ook op andere plekken in de wereld staat men stil bij de verjaardag van Mandela.

Vanuit de hele wereld stromen de felicitaties Zuid-Afrika binnen. De Verenigde Naties eren Mandela met een oproep aan de wereld om vandaag 67 minuten te besteden aan het helpen van anderen. Dit vanwege de 67 jaar die Mandela heeft gewijd aan de strijd voor gelijkheid en mensenrechten.

Om twaalf uur vanmiddag zongen duizenden schoolkinderen 'Happy Birthday' voor Mandela. Ze werden geholpen door mensen die belden naar radiostations, zingend de straat op liepen of gingen staan in cafe's en restaurants.

Nelson Mandela leidde decennia lang de strijd tegen Apartheid in Zuid-Afrika. Van 1964 tot 1990 zat hij in de gevangenis op het beruchte Robbeneiland. Vier jaar na zijn vrijlating werd hij de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Mandela is nog altijd ongekend populair onder het Zuid-Afrikaanse volk. De verjaardag van de Zuid-Afrikaan is in het land zelfs uitgeroepen tot nationale feestdag. De oud-president kampt al lange tijd met gezondheidsproblemen en verschijnt niet meer in het openbaar. In 2010 was zijn laatste publieke optreden.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors