Zuid-Afrika.nl Enorme schade door bosbrand in Knysna

Enorme schade door bosbrand in Knysna

12 juni 2017 door Charlotte de Vries

Langs de Garden Route in de provincie West-Kaap brak afgelopen week een bosbrand uit door een hevige storm. Vooral de populaire kustplaats Knysna werd getroffen. Meer dan 300 huizen zijn verwoest en zo’n 3.000 mensen werden geëvacueerd. Er vielen acht doden.

Onder de slachtoffers zijn onder andere twee brandweervrijwilligers en twee ouders en hun zoon, wiens derde verjaardag ze vlak voor de brand aan het vieren waren. Knysna’s hechte gemeenschap is in de rouw om het tragische verlies van hun dorpsbewoners.

Na zes dagen blussen is het grootste deel van de 26 gemelde brandhaarden uitgedoofd. Sommige brandhaarden worden momenteel in bedwang gehouden. Burgemeester Fran Kirsten liet weten dat de kans klein is dat de bosbranden opnieuw zullen toenemen zolang de storm afhoudt.

Oudste bossen van Zuid-Afrika verwoest

Knysna – ‘de parel van de Garden Route’ – ligt te midden van de oudste bossen van Zuid-Afrika. De branden betastten echter grote delen van de eeuwenoude bossen en het wildlife. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is op de natuur.

Knysna Oyster Festival gaat door

Ondanks de bosbranden vindt het Pick n Pay Knysna Oyster Festival plaats van 7 tot 16 juli. Het oesterfestival brengt ieder jaar geld op voor allerlei liefdadigheidsinstellingen en staat dit jaar volledig in teken van de slachtoffers van de bosbranden. Dat betekent nog meer reden om naar het Knysna Oyster Festival van 2017 te gaan!

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors