Zuid-Afrika.nl Holifeest in Zuid-Afrika

Holifeest in Zuid-Afrika

22 februari 2013 door Getaway Travel

Zuid-Afrika wordt tijdens het Holi One Festival nog een stukje kleurrijker! Duizenden mensen komen in het wit gekleed bij elkaar om te feesten en elkaar met gekleurd poeder te bestrooien.

Het Holifeest is een jaarlijkse Hindoeïstische traditie die rond de maand maart gevierd wordt. Het is een combinatie van het lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een Nieuwjaarsfeest.

Dit jaar wordt het feest voor het eerst groots gevierd in Zuid-Afrika. De Indiase gemeenschap is sterk vertegenwoordigd in Zuid-Afrika, met name in Durban. Na India zelf woont hier de grootste populatie Indiërs.

Het Holifeest draait om dans, zang, Indiase hapjes en het strooien met gekleurd poeder en parfum (Goellaal). Feestvierders kleden zich in het wit en genieten dansend en zingend van de vele optredens. Ieder uur wordt er afgeteld om met het gekleurde poeder te gooien, waarna iedereen al snel alle kleuren van de regenboog krijgt. De Holifeesten vinden plaats in Kaapstad, op 2 maart, en in Johannesburg op 6 april. Zie de website Mijn Zuid-Afrika voor meer informatie.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors