Zuid-Afrika.nl Pick en Pay Knysna Oyster Festival

Pick en Pay Knysna Oyster Festival

30 juni 2011 door Getaway Travel

200 000 oesters zijn de reden waarom het stadje Knysna op dit moment tien dagen feest viert. Van 1 tot 10 juli worden in het plaatsje in West-Kaap meer dan 100 evenementen georganiseerd voor het jaarlijkse Pick en Pay Knysna Oyster Festival.

Van sport competities tot concerten en van whiskey-proeverijen tot een oester-eet-wedstrijden, het komt allemaal voorbij. 

Hoogtepunten zijn een fietstocht en een marathon door Knysna Forest. Dit oeroude bos heeft het stadje aan de Garden Route op de kaart gezet.

Naast fietsen en rennen, kun je golfen, of met de hele familie meedoen aan een voetbalcompetitie. Er is een parcours vol obstakels boven de rivier uitgezet en er wordt een race in de Lagoon georganiseerd tussen surfers en kanoërs.

En ook na het sporten zijn er leuke activiteiten. Je kunt oesters en wijn proeven, naar een optreden van een Marine fanfare band of naar de Miss Pearl schoonheidscompetitie. 

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen gratis sporten uitproberen. Er zijn speciale kookcursussen en er zijn workshops waarbij de kleintjes kunst van afval leren maken.

Ieder jaar zamelt het festival geld in voor lokale goede doelen organisaties. Op de vorige editie is er meer dan een miljoen rand opgehaald en uiteraard hoopt het festival dat bedrag dit jaar weer ver te overtreffen.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors