Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Fietsen voor neushoorns

12 augustus 2015 door Paulien Tak

De Zuid-Afrikaan John Stanford heeft in de afgelopen tien maanden een 15.200 kilometer lange fietstocht gemaakt van Londen naar Kaapstad om geld in te zamelen voor de bescherming van neushoorns. Met zijn actie wil hij bewustwording creëren voor het behoud van deze bijzondere dieren en stroperij tegengaan.

Stanford begon zijn reis in oktober vorig jaar op de Putney Bridge in Londen. Via Frankrijk, Italië, Egypte, Sudan, Ethiopië, Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania, Zambia en Zimbabwe kwam hij op 4 augustus uiteindelijk aan in Zuid-Afrika. Onderweg at en sliep de fietser bij de gastvrije lokale bevolking of kampeerde hij in de natuur. 

De Zuid-Afrikaan weet nog niet hoeveel de fietstocht heeft  opgebracht. De donaties komen binnen nu hij de finish heeft gehaald. Stanford zamelt  met zijn actie geld in voor goede doelen als Save the Rhino en Outraged South African Citizens against Rhino Poaching. Deze organisaties strijden tegen stroperij en proberen uitsterven van de neushoorn te voorkomen. 

Bedreigde diersoort

De neushoorn is een door stroperij bedreigde diersoort. Er wordt illegaal op deze dikhuiden gejaagd vanwege hun hoorns, die onder andere gebruikt worden voor medische doeleinden. Volgens liefdadigheidsorganisatie Save the Rhino zijn er alleen al in 2014 1.215 neushoorns gedood. 

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors