Zuid-Afrika.nl The Museum of AIDS geopend in Durban

The Museum of AIDS geopend in Durban

29 juli 2016 door Priscilla Nooijen

De jaarlijkse International AIDS conference in Zuid-Afrika werd dit jaar afgesloten met een bijzondere aankondiging. The Museum of AIDS, opgedragen aan de slachtoffers van de ziekte, is geopend in Durban.

Het gloednieuwe museum is de enige plek in het land dat toegewijd is aan de slachtoffers van aids en de mensen die erdoor aangedaan zijn. Herinnering is naast preservatie en publieke inlichting dan ook een grote pijler van het museum.

Vier zones

The Museum of AIDS is opgedeeld in vier ruimtes met verschillende thema's. De eerste zone bestaat uit een vijf meter lange tijdlijn vol met nieuwsberichten, de tweede zone focust zich puur op aids in Zuid-Afrika en in de derde zone wordt er gekeken naar wereldwijde hiv projecten. Tot slot worden bezoekers in de laatste zone op de hoogte gesteld van wat er nu en in de toekomst gebeurt.

Ambassadeurs

Het museum wordt gerund door twee 22-jarige vrijwilligers die ook wel de titel lerende ambassadeurs hebben. Zij zijn ook in het gebouw aanwezig om bezoekers te helpen door het museum te navigeren.

 

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors