Dode duiven in Kaapstad

29 september 2010 door Getaway Travel

Een weg vol dode vogels. Dit is wat automobilisten op de Western Boulevard in Kaapstad afgelopen maandag tegenkwamen. Het griezelige gezicht van omgekomen duiven leek wel het decor van een griezelfilm. 

Het vele verkeer op de weg maakt het plaatje nog onplezieriger. De duiven die midden op de weg lagen zijn namelijk overreden. In de berm liggen lichamen die wel nog intact zijn.

Het is niet duidelijk wat de massale sterfte van de dieren heeft veroorzaakt. De Zuid-Afrikaanse dierenbescherming heeft de taak op zich genomen om dit uit te zoeken. Een mogelijke oorzaak is voedselvergiftiging. In de haven eten de duiven veel resten van graan die overblijven na het laden en lossen van de goederen. Mogelijk zit er een stof in het eten die schadelijk is voor de beesten. 

Het geval lijkt een eenmalig incident te zijn. Omwonenden beweren dan ook dat de dieren van de schrik zijn overleden. Enige dagen voordat de dode vogels werden aangetroffen vond een luidruchtige show van de luchtmacht plaats. Experts denken echter niet dat dit de oorzaak is. De duiven zijn veel lawaai gewend door het leven in de stad. 

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors