Spier White Light Festival Stellenbosch

25 november 2010 door Getaway Travel

Met het jaarlijkse Spier White Light Festival is dit weekend het feestelijke seizoen ingeluid bij  wijngaard Spier. 

De festivalgangers luidde de feestdagen in met bijzondere wijnen, een schitterende lichtshow en artistieke optredens van dansers en gospelzangers.

De wijnboerderij Spier staat bekend om haar bekroonde wijnen en prachtige locatie in Stellenbosch.  Het is een van de eerste Zuid-Afrikaanse organisaties die met hun ethische benadering in de zakenwereld erkent is door Fair Trade. Gelegen aan de Eerste Rivier is het een van de vele wijnvelden in hartje Zuid-Afrika. 

Op het Spier Light Festival leidde een Angel of Light op stelten de gasten rond over het prachtige landgoed. Voordat het lichtspektakel van start ging,  konden ze genieten van de unieke wijnen. Er was een  picknick op de grasvelden van het uitgestrekte landgoed. Vanwaar de wijnboerderij een  adembenemend uitzicht biedt over de groene, ongerepte Helderberg Mountains. Met het water van de Eerste Rivier kabbelend op de achtergrond.  

Ondertussen zongen The Abgondisi Brothers voor de gasten a capella evangelische Kerstliederen. De muzikale broers, die uit een van de townships in Kayamandi komen, zorgden voor een op en top Zuid-Afrika sfeer.

’s Avonds was er een denderende lichtshow en een dansoptreden met vuurdansers. Ook  werd elke gast  gevraagd om een teken van good will. Iedereen kreeg een ballon met een lichtje erin.  Aan deze ballon was een stukje papier vastgemaakt, waarop ze  een geluksboodschap konden schrijven. 

Samen lieten de gasten de ballonnen los, om een positief gebaar te verspreidden over de omgeving van Stellenbosch.

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors